Emma Barremyr

Den bästa starten på helgen!

God morgon lördag 
 
Älskade helg. Älskade helgfrukost!
 
Efter en fin gårdagskväll med sushimiddag tillsammans med vänner har vi idag haft sovmorgon följt av en morgonpromenad (för mig och Tass) och en liten frukostbuffé framför tv:n.
 
Underbar start på en fin och ledig helg!
 
Kokoscupcakes, äppelplättar med kanelfyllning, keso och hemgjort äppelmos, bovetelimpa med ost, paprika och tomat, klyftad kiwi, hallonsmoothie och kaffe/ te.
 
 
 
 
 
 
 
 
Äppelplättar med kanelfyllning:
1 rivet äpple
1 ägg
1/2 dl havremjöl
1/2 dl kvarg
1/2 dl havremjölk
1/2 msk sötning
1/2 – 1 msk kanel
En nypa salt
 
Fyllning:
1 msk jordnötssmör
1 msk havremjölk
1/2 mosad banan
1 tsk kanel
 
Blanda ihop alla ingredienser (till plättar och fyllning i två olika skålar) och klicka sedan ut små plättar i en stekpanna med kokosolja. Stek ganska länge på medelhög värme. Innan du vänder på plättarna lägger du en klick fyllning på varje plätt, vänder och steker en stund på andra sidan.
 
 
Nu är vi såååå mätta! Buffé är grejer det och det är så skönt att sitta och äta i lugn och ro och inte känna någon stress! Om en stund ska vi hoppa i träningskläderna och bege oss till gymmet, men först – fortsatt mys i soffan en stund!
 
I eftermiddag kommer mina vänner från Torsby till Karlstad och vi ska ha grillkväll hos syster Lina. Jag känner på mig att det kommer bli en himla fin och mysig tjejlördag och jag ser fram emot god mat, fint sällskap och att njuta av ledighet!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellen

    Hej Emma!
    Tack för en jättefin blogg! 🙂 Jag gjorde dessa plättarna i morse och de var fruktansvärt goda 😀 Ny favorit!

    1. Emma

      Hej Ellen! Åh vad roligt att höra 😀 Hoppas att du haft en rktigt fin helg och att du fortsätter njuta av mat du gillar. Hälsosamt kan vara riktigt gott 🙂 kram

  2. Anna

    En liten kommentar till Tobbe! Alla människor behöver bli bekräftade, även du:) Men om man inte vill läsa om andras "duktighet" så sluta läsa! Jag tycker iallafall det är inspirerande att läsa man får liksom en spark i baken och det kan behövas med jämna mellanrum! Du är så duktig Emma!

    Svar:
    Tack snälla söta du! Det värmer att läsa det du skriver eftersom jag lägger ner såpass mycket tid och energi i bloggen för mina läsares skull <3
    Emma Barremyr
  3. Anonym

    Hej Emma! Jag vill bara fråga dig, blir man lätt mullig om man äter fett? Jag har dragit ner på kolhydraterna, men vill inte heller äta 10% turkisk yoghurt. Jag får nästan panik av att äta fett. Hur är detta egentligen? Vill gärna få bort extra-hull. Tack för bästa bloggen!

    Svar:
    Hej! Svaret är nej, vi blir inte tjocka av fett. Fett mättar och våra hjärnor är beroende av fett. Däremot är socker och snabba kolhydrater en stor bov då dessa livsmedel ökar hunger och sug – vilket gör att vi äter mer (en liten parantes här – världens fetmaepedemi startade när lightprodukter och rädslan för fett började, så vi blev alltså tjockare när vi slutade äta fett). Äter vi fullfeta produkter håller vi oss mätta längre och går inte och småäter och får också ett stabilare blodsocker! Så var inte rädd för fettet! 🙂
    Emma Barremyr
  4. Jossan

    Håller med den andra kommentaren – fruktansvärt söta muggar! 🙂 Såg iaf ut som en riktig lyxfrulle! 🙂

    Svar:
    Ja jag gillar dem, de är söta och jag blev himla glad när jag fann dem inne i skåpet härom dagen, nästan glömt bort dem! 🙂 Angående frukosten så är det ju så skönt med helgfrukostar. Massa tid till att både laga och njuta av frukosten, underbart 🙂
    Emma Barremyr
  5. vicky

    Ååh va söta muggar!!! Var har du köpt dom?:)

    Svar:
    Tack! Jag fick dem i present av en kompis för lääänge sen så jag vet tyvärr inte var de är ifrån 😛
    Emma Barremyr
  6. Jessica

    Hej! tycker du har en super bra och inspirerande blogg tänkte bara att det skulle vara intressant att höra vad du tycker angående sötnings produkter allt från socker, stevia, honung, agave mm. Vad använder du ?

    Svar:
    Skriver ihop ett inlägg om det, så håll ut 🙂
    Emma Barremyr
  7. Ellinor

    Vilken underbar start på både dagen och helgen! Er frukostbuffé ser dessutom riktigt, riktigt god ut. Det är så lyxigt att kunna plocka och blanda diverse godsaker. Kanske just därför hotellfrukost smakar så gott även om det man (jag) äter egentligen inte är så speciellt i sig.

    För egen del började lördagsmorgonen med ett tungt och svettigt crossfitpass, därefter en välförtjänt och efterlängtad pannkaksfrukost.

    Nu skall vi se vad resten av dagen har att bjuda på!

    Kram

    Svar:
    Visst är det så 🙂 Att få sitta länge, länge och bara plocka och mysa är ju liksom hela grejen. Sen älskar jag att få stå i köket och koka ihop massa gott som vi sedan kan njuta av! Verkar som du fick en fin start på helgen du med, kul med crossfit! Hoppas att resten av helgen blev/ blir lika fin! Kram
    Emma Barremyr
  8. Mia Olsen

    Gud vad det ser gott och mysigt ut!

    Och jag älskar era koppar, så himla söta!

    Hoppas ni alla får en jätte bra lördag!

    Kram

    Svar:
    Tack, hoppas att du har en jättefin helg du med 🙂 Kram
    Emma Barremyr
  9. Linnéa

    MUMS! Helgfrukostar är det bästa som finns 😉 söta muggar förresten!!

    Svar:
    Visst är det så! Tack, gillar också muggarna himla mycket 🙂 hihi
    Emma Barremyr
stats