Gokväll alla söta läsare ♥
Eftersom min pojkvän är på fotbollsträning hela kvällen har jag ägnat mig åt egotid. Mellan vändorna i tvättstugan har det blivit lite bak, en rejäl ”fuskmiddag” i soffan med ett par avsnitt Greys och surf efter lite yogainspiration.
Att jag kallar det fuskmiddag är väl egentligen inte rätt då denna middag har alla näringsämnen (kolhydrater, fett och proteiner), smakar minst lika bra som vanlig ”lagad” mat (om inte gooodare) och ger en känsla av vardagslyx. Som jag sagt förut så älskar jag att äta frukostmat till middag, och eftersom lunchen var en rejäl lagad middag tyckte jag att jag var värd denna lilla plocktallrik som jag serverade mig själv!
I morse hade Annie lagat frukostfrallor med zucchini som jag blev jättesugen på att testa. Allt ser alltid lika gott ut som Annie gör och när jag kollade in receptet fanns allting hemma. Winnie!!!
Ingredienser:
1/2 normalstor riven zucchini (typ 2 dl)
1 dl äggvita
1 ägg
2 tsk bakpulver
2 msk kokosmjölk
1 dl bovetemjöl
1/2 dl pofiber
2 msk kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
Örtsalt
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop zucchini, äggvita, ägg och bakpulver. Tillsätt sedan kokosmjölk, bovetemjöl, kokosmjöl och örtsalt. Blanda. Rör sist i pofiber och fiberhusk och forma sedan fyra bollar med fuktade händer. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda dem i runt 15-20 minuter (håll koll – kan variera från ugn till ugn).
Jag serverade mina frallor med vanligt smör och prästost.
På resten av tallriken fanns ett perfekt stekt ägg (ni vet när äggulan är sådär lagom kletig och hela ägget perfekt saltat.. Hemligheten? Sätt stekpannan på plattan och låt den bli varm, kläck i ägget och stäng av plattan. Tillaga ägget under några minuter och vänd sedan till andra sidan, klart!), kiwi och passionfrukt, avokado med keso, cashewnötssmör och kanel + en chokladbit (godaste chokladen från Ombar) och blåbärste till efterrätt.
Bra mat. Bra kväll.
Nu blir det en bit av en ny variant banankaka som jag experimenterade fram till kvällsfika. Mmmm, lyxonsdag var det här!
Hoppas att ni har en fin kväll ni också ♥
Kram / Emma.
Vad vore livet utan mumsiga mackmåltider till middag? 🙂
Älskar att baka scones & mumsa till lunch eller middag 🙂
Som du säger, en sådan måltid innehåller ju alla näringsämnen om man tänker till!
Äter jag en lagad måltid till ex lunch så mumsar jag gärna mackor å annat gott på kvällen 🙂
Livskvalitet <3
Hej!
KAn du inte skriva ett inlägg om smör vs margarin? VAd du föredrar osv.! 😀
BRA BLOGG!!!!!
Det ser suveränt gott ut! Ska testa frallorna någon gång nästa vecka.
Hej går det att ta mer fiberhusk istället för pofiber isf hur mycket mer? eller ersätta med något annat? 🙂
Hur många frallor räcker receptet till? Blir det två som på bilden? 😀 Har nyligen hittat till din blogg och måste säga att jag älskar den!! tack för en så bra blogg, kramar!
Så spännande med zucchini i, har aldrig testat! Låter och ser väldigt gott ut allt det där!
Skippade du mandlarna i brödet, och isf varför? 🙂
Jag älskar "fuskmat" eller frukostmat som jag kallar det. Så länge man ser till att täcka in alla näringsämnen från fina källor spelar det egentligen ingen roll om kolhydraterna serveras i form av havregryn eller quinoa, proteinet som keso osv. Maten skall smaka bra och mätta – det är huvudsaken!
Blev som sagt också väldigt inspirerad av Annies frallor och tänkte att jag skulle testa dem i kväll eller i morgon kväll.
Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram
Hej finaste Emma! Vill börja med att säga att du är så otroligt inspirerande och duktig!!!
Nu till mitt dilemma som jag skulle bli så himla tacksam över om du kunde svara på.
Jag är en träningsglad tjej som tränar ca 5-6 grr i veckan. Har nu dragit på mig en småförkylning med lite halsbränna/kli i halsen/småhusets ibland och även snuvighet. Inga stora grejer alltså. Grejen är att jag inte riktigt "vågar" träna i detta tillstånd men nu har det gått snart två veckor och jag håller på att bli galen!! Måste få träna snarast innan jag går sönder. Vad ska jag göra??? Kram och tacksam för svar