Lager 1
2 msk havregryn
1/8 tsk bakpulver
2 urkärnade dadlar
1 tsk kakao
1 ½ msk kvarg
1/2 mosad banan
Lager 2
1 ½ msk kvarg
2 msk havregryn
1 msk kakao
1/8 tsk bakpulver
1 tsk sötning
Fyllning
1 msk jordnötssmör
1 krm vaniljpulver
½ tsk honung
1 tsk mandelmjölk (eller vanilg mjölk)
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa dadlarna i en mixer. Blanda samman de torra ingredienserna till lager ett och lager två i separata skålar. Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Lägg lager ett på en bakplåtspappersklädd form och forma en ”håla” att lägga fyllningen i. Lägg på fyllningen och sedan lager två. Grädda 10 minuter . Låt baren svalna av lite innan den äts (jag la min i folié och tog med som mellanmål på tåget).
Supersmidigt, enkelt och gott! Passar bra som en del i din frukost, som mellanmål, till fikat eller som kvällsgotte!
Kram / Emma.
Gud så gott !! =) Måste testa denna…