Emma Barremyr

Fuskmiddag!

Hej söta ni 
 
Igår var en lång dag för mig i gymmet. Hela tio timmar tillbringades i den svettiga, men ack så energifyllda lokalen och dagen varvades mellan PT-kunder, massage, uppföljningar och konsultationer. Grymt kul och det var en lycklig Emma som kvällspromenerade hemåt. 
 
Väl hemma återstod två timmar tills tåget upp till Torsby skulle gå så jag plockade vad som fanns i kyl och frys och fick ihop en riktigt smarrig ”fuskmiddag” i frukoststyle och som jag älskar att äta frukost till middag!
 
På bordet hamnade:
♥ En grön päron- och vaniljsmoothie
♥ Två skivor bovetelimpa med avokado, makrill och örtsalt
♥ En klyftad blodapelsin
♥ En stor kopp ingefärs- och citronte
 
 
 
 
 
Den gröna smoothien gjordes på:
1 frusen banan
1/2 avokado (andra halva slängde jag på smörgåsarna)
1/2 moget päron
1 dl kvarg
2 dl mandelmjölk
1 krm vaniljpulver
 
Frusen banan i ger det hela en härlig glassig konsistens som gör vilken glasstok som helst alldeles galen – jag lovar! Har ni inte testat fryst banan i smoothie – GÖR DET!!!
 
Mätt som en plätt, nöjd och glad hoppas jag sedan på tåget till Torsby!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Jag älskar s.k frukost(fusk)mat och äter det ofta även till middag. Försöker att äta ett "riktigt" mål mat om dagen, ofta till lunch. Men vem har egentligen satt gränserna för vad som är "riktigt" mat eller inte. Huvudsaken för mig är att maten jag äter är god och att jag får i mig lite av allt; både kolhydrater, fett och protein. Är noga med att det skall vara från fina källor men om det sedan är potatis eller havregryn, det gör mig detsamma 😉

    Svar:
    Håller helt och hållet med dig! Ofta när jag jobbar som personlig assistent blir middagen i frukostform, men hemma med sambon för det mesta en lagad måltid. Precis som du säger kan man ju äta i stort sett vad som helst bara det är bra råvaror och en fin blandning mellan kolhydrater. proteiner och fett! "fuskmiddag" kanske var en missvisande rubrik, men du förstod nog vad jag menade 😀
    Emma Barremyr
  2. Anonym

    Hej!

    För ett tag sedan började jag titta allt mer på olika råvarors näringsinnehåll (kcal), nu ångrar jag det verkligen! Eftersom jag vet att man bör äta ca 2500 kcal om dagen kan jag inte låta bli att tänka på det när jag äter råvaror med högt energiinnehåll såsom nötter och avokado, även fast jag vet att de inte på något vis är onyttiga. Hur ska jag göra för att sluta tänka på det här sättet? Jag ÄLSKAR nötter och skulle önska att jag kunde äta det utan att tänka en massa på hur många kalorier jag får i mig. Hur ser du på detta? Valnötter t.ex. innehåller ca 600kcal/100g. Betyder det att jag inte kan äta 100g valnötter per dag? Ungefär hur mycket nötter äter du? 🙂

    Svar:
    Hej! Jag äter ganska mycket nötter och även jordnötssmör i stort sett varje dag. Kanske ett par matskedar jordnötssmör och en till två nävar andra blandade nötter! Som du säger så har nötter ett högt energiinnehåll så såklart ska man ju äta med måtta. Hur mycket nötter du ska äta beror ju på vad du äter i övrigt under dagen, men jag tycker INTE att du ska räkna kalorier och vara rädd för att gå upp i vikt för att du äter lite nötter varje dag. Anpassa det till dig själv och din kost! Nötter och avokado innehåller ju nyttiga fetter som är bra för våra kroppar samtidigt som du får i dig massa fibrer, vitaminer och mineraler 🙂
    Emma Barremyr
  3. Ida

    Frukost mat är helt otroligt gott! Päron är en frukt jag tagit lite avstånd ifrån när det gäller smoothies men det ska det bli ändring på nu 🙂 Förresten provade jag just din chokladpannkakstårta som var supergod, jag älskar pannkakor så tack för det receptet 😀

    Svar:
    Ja, visst är det! Kul att du gillade pannkakstårtan, var länge sen jag åt den nu så det är nog dags för en ny snart! Ha en fin dag 🙂
    Emma Barremyr
stats