Emma Barremyr

Ugnsbakad äppelpajsgröt

God morgon vänner 
 
Idag bestämde jag mig för att ta en sovmorgon följt av en lugn morgon hemma i soffan och passade därför på att lyxa till frukosten lite extra i form av ugnsbakad gröt, denna gången med smak av äppelpaj. Mums! Receptet hämtade jag från Lindas blogg.
 
Gillar ni min ugnsbakade gröt med smak av päron och jordnötssmör? Jag då borde ni även testa denna – galet god. Gillar ni även äppelpaj, men vill ha en nyttig variant till frukost borde ni också testa – Gottgottgooooott!
 
 
Ingredienser:
1 dl havregryn
2 msk jordnötssmör
1 msk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 dl äggvita
1 äpple
3 msk mjölk
 
Sätt ugnen på 200 grader. Riv äpplet i ett rivjärn och blanda ihop med övriga ingredienser. Häll upp i en ugnssäker portionsfom (eller två som jag fick göra) och grädda i ugnen i 15-20 minuter. Servera med kesovarg ( hälften keso/ hälften kvarg).
 
 
Nu ska jag ta en härlig promenad till gymmet där massage väntar, senare lunch och sen jobb med kost- och träningsupplägg!
 
Önskar er en fin torsdag!
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Matilda

    Hej! Först och främst måste jag berömma dig rejält för din underbara blogg! 🙂 Sedan har jag en fråga… Jag är 16 år och har på ett års tid gått ned ca 11 kg ( med hjälp av motion och mestadels hälsosam kost) Min mens är nu försenad 3 månader så jag gick till skolsköterskan (måste understryka att jag aldrig mått bättre än nu). Det ända hon reagerar på är den snabba viktnedgången från oktober- nu som är på 5 kg. Hon verkar tro att det är något fel på min kropp som gör att jag går ned i vikt och inte min livsstil. Hon rekomenderar också att jag äter mer fett och så. Jag är superförvirrad.

    Jag har endast uteslutit smör på mackan, mjölk, skräpmat, godis, chips, för mycket kolhyderater och läsk från min kost.

    Har du någon teori på vad orsaken kan vara?

    Mvh

    Matilda

  2. Ellinor

    Efter att ha testat din ugnsbakade gröt med päron och kokos är jag nu helt hooked-up på just ugnsbakad gröt och äter det flera gånger i veckan. Gillar inte vanlig, klassisk gröt men detta är någonting helt annat. En favorit är just med äpple och kanel och lite hackad mandel på toppen. Allting serverat tillsammans med kvarg blandat med vaniljpulver – gudomligt gott!

stats