Hej vänner ♥
Det här med att äta gröt är ju alldeles fantastiskt. Nästan för bra för att vara sant! Vanligast är ju att vi förknippar gröt med en geggig sörja i en djup tallrik. Grå och tråkig.
Men gröten kan bli så himla mycket roligare och framför allt godare än en grå och geggig sörja.
Det finns mängder med bra gryner som innehåller fina näringsämnen med proteiner och fibrer som mättar och kolhydrater som ger energi.
♥ Havregryn
♥ Rågflingor
♥ Korngryn
♥ Dinkelflingor
♥ Boveteflingor
♥ Hirsflingor
Genom att variera gryner, topping och tillagningssätt kan vi få fram massa olika och spännande grötvarianter. Det behöver ju faktiskt inte vara en grå och geggig sörja som inte smakar så mycket, ellerhur?
Gryn och flingor – innehåller fibrer och ger dig massor av energi.
Mjölken på gröten – ger dig mineralämnen, vitaminer och proteiner.
Nötter och frön – bidrar med nyttiga fetter, protein, vitaminer och mineraler.
Färska eller torkade frukter och bär – gör att du får i dig en mängd antioxidanter och vitaminer.
Kanel, kardemumma, ingefära, honung, jordnötssmör, kokos, kakao – använd din fantasi och du kommer att få uppleva många spännande smaker!
Vill du läsa mer om mina grötrecept hittar du dem här –> GRÖÖÖÖÖÖT!!!!
Vilket är erat bästa grötrecept?
Kram / Emma.
Mitt bästa grötrecept just nu är gröt med bullsmak! Det finns i det här inlägget: http://hallonsplace.blogg.se/2013/february/ny-grotfavorit-bullgrot.html
Men det bästa är ju att variera en massa olika gröter! Absolut min favoritfrukost! 😀
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i gröt (risgryndsgröt undantaget) Förknippar den mest med den där grå och tråkiga sörjan du beskriver här ovan 😉
MEN sedan jag upptäckte den ugnsbakade versionen äter jag nu "gröt" flera gånger i veckan! Just denna version befinner sig väl kanske någonstans i gränslandet. Tycker inte att det känns som gröt så som jag känner den, snarare en lite lyxigare variant och blandning av nyttig kaka/efterrätt.
Allt detta har jag dig att tacka 😉
En annan favorit, som också är lite "mitt emellan" är davosgröt – det äter jag också titt som tätt. Perfekt då man inte hinner förbereda frukost/lunch/eller middag men ändå vill ha något lite matigare.
Sist men inte minst; chiagröten. Precis som med allt annat är det dock toppingen som gör det.
Kram
Hej! Jag och en person har en vild diskussion kring det här med protein.
Jag tränar numera i snitt fyra ggr per vecka och efter varje träningspass tar jag en proteinshake, på kvällen tar jag ett proteinrikt kvällsmål och till frukost försöker jag alltid få med antingen kvarg eller ägg. Med andra ord – så får jag i mig en del protein om dagen men även massa annat förstås.
Hem hävdar att allt det där proteinet är onödigt för mig, nästintill farligt och säger att det man inte behöver få i sig ngt extra protein om man inte är elitidrottare – vilket jag inte är.
Men, kan detta verkligen stämma? Ifall jag känner att jag blir piggare och får mer ork till att göra bra ifrån mig på träningen kan det väl inte vara någon fara med det proteinet?
Tacksam för svar.
Älskar också gröt! Har ett jättegott grötrecept som du bara MÅSTE testa!! 😀
1 dl havrekli, 2 dl vatten + en nypa salt – koka allt till en bra grötkonsistens och rör ner ½ mosad banan, en sked jordnötssmör, kanel och äggvita. Koka upp igen, häll upp i en tallrik och toppa med tjock yoghurt, gojibär, äppelbitar och kokos. Mums säger jag bara!! 😉
Det här är garanterat min favoritgröt just nu!