Hej vänner ♥
Ni är flera som frågat efter receptet på nötlimpan så det är väl på tiden att slänga upp det nu efter morgonens bak 🙂
Ingredienser:
5 dl hasselnötter
4 dl bovetemjöl (eller annat mjöl)
2 dl havremjöl (eller annat mjöl)
2 dl havregryn (eller annat gryn)
1 dl linfrö
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 msk honung
1 stort rivet äpple
5 dl naturell yoghurt
2 msk solroskärnor
2 msk pumpakärnor
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa hasselnötterna grovt och blanda med övriga torra ingredienser. Tillsätt sedan rivet äpple, honung och yoghurt och blanda väl innan du häller upp det i smörad/ bakplåtspappersklädd brödform. Stö över pumpakärnor och solroskärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 1 timme. Ta ut och låt svalna innan du skär upp brödet.
Det här brödet är det godaste jag vet. En liten nackdel är att det smular lite. Ibland får jag till det utan att det smular och ibland inte. Konstigt det där då jag alltid använder samma recept. Oavsett så är det som sagt väldigt gott – och ännu godare rostat!
Kram / Emma.
Sen jag bakade detta brödet första gången är jag hooked!! Älskar smaken och precis som du säger är det fantastiskt att rosta. En ny limpa står i ugnen nu! För att motverka smul brukar jag vira in brödet i en handduk och låta det vila till nästkommande dag. Först då skär jag upp det och fördelar i fryspåsar, då hinner det sätta sig ordentligt och smular därför mindre 🙂
Apropå recept tror jag nog att jag får försöka mig på din raw jordnötscheesecake till helgen oxå….
Men vad roligt att höra! Gillar också denna limpa himla mycket, gott och mättande bröd! Tack för tipset med handduken där, det måste jag testa – för mina bröd har en tendes att alltid smula :p hehe! Hoppas du gillar cheesecaken! Kram
Ser riktigt gott ut! Om man inte tål hasselnötter så bra, vad kan man ha i stället?
Jag brukar också göra ett liknande bröd med bovete och hasselnötter (http://ellinorsworld.blogspot.se/2012/08/lordagsfrukost.html)
Gillar verkligen nötter i allmänhet och hasselnötter i synnerhet. Tycker även om att använda mig av bovete i mat och bak då det förhöjer smaken och gör den ännu lite "nötigare"
Kram
Jag brukar göra ett liknande bröd, också med bovetemjöl och hasselnötter (http://ellinorsworld.blogspot.se/2012/08/lordagsfrukost.html)
Nötter i allmänhet och hasselnötter i synnerhet är en favorit. Gillar verkligen att använda bovete i mat och bak då jag tycker att det förhöjer smaken och ger den än mer "nötig"
Tack! Jag bakade det förut idag och nu vill ingen i min familj äta köpt bröd någonsin igen, haha 🙂
Vilket gott recept! Älskar att läsa din blogg. Bara massa goda recept och vackra bilder!