God morgon ♥
Läste för ett tag sen om bananscones på någon blogg. Minns dock inte vart och kom heller inte ihåg receptet, så idag blev det lite improvisation och resultatet slutade i banan- och mandelscones. Lyckat? Oooh, jaa! Fick tummen upp från både mig och killen 😀
Ingredienser (4 kakor):
1 stor mogen banan
1,5 dl mandelmjöl
1 dl havregryn
1 dl naturell yoghurt/ kvarg
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa bananen till ett mos och blanda ihop med övriga ingredienser. Klicka ut fyra kakor på en plåt och grädda i ugnen i 15-20 min eller tills de fått fin färg. Vi serverade sedan med kryddig fikonpuré, prästost och ingefärate.
Fikonpuré: Lägg fikon i vatten under natten. På morgonen häller du bort fikonen och mixar till en puré. Smaksätt eventuellt med någon krydda. Jag hade i lite kanel och kardemumma.
Jag är fortfarande sjuk och blir sängliggande en dag till. Känner mig feberfri nu, men har fortfarande ont i öron/hals. Det är såå tråkigt och jag hoppas verkligen att vilan ger resultat nu så att jag orkar jobba och träna igen till veckan! I helgen ska jag upp till Torsby och göra ett 24-timmarsjobb som personlig assistent, men det lär inte bli några problem då vi mest är stillasittandes hela dagarna.
Önskar er en fin fredag!
Kram / Emma.
Måste testas för det ser supergott ut!