Emma Barremyr

Nötplättar

Hej vänner 
 
Jag har legat i sängen och vilat mig ända sen jag slutade jobbet vid tio i morse. Jag mår lite bättre idag så det går åt rätt håll iallafall. Nu har jag precis fått i mig lite lunch och det är dags att göra en kraftansträngning – packa väskan och sätta mig på tåget mot Karlstad.
 
Till lunch blev det nötplättar med vaniljsmak – mums(!) Serverades med kokosgrädde, kiwi och granatäpple.
 
 
Ingredienser:
1/2 dl cashewnötter 
1 ägg
1/2 dl mandelmjölk 
1/2 dl kvarg
1 1/2 tsk fiberhusk
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver
 
Mixa cashewnötterna till ett mjöl och blanda med övriga ingredienser. Degen blir ganska stabbig och behöver plattas ut i pannan. Stek fyra plättar på medelhög värme och servers med något gott!
 
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tjejen

    Hej!

    Är keso samma sak som kvarg? :O

    Svar:
    Hej! Nej keso och kvarg är inte samma sak. Kvarg är en färskost med låg fetthalt som innehåller mycket protein. Keso är också en slags färskost, fast i annorlunda konsistens, men har också högt proteininnehåll. De funkar till samma användningsområden, men smakar lite olika 🙂
    Emma Barremyr
  2. O

    Låter gott! Måste testa! Men har ingen fiberhusk hemma….kan man hoppa över den eller ersätta med nåt annat? Tack för en superbra blogg! Kram

    Svar:
    Ha i något som binder ihop smeten lite, t.ex. lite vanligt mjöl, havregryn eller liknande. Behövs bara lite 🙂 Kul att du gillar bloggen! Kram
    Emma Barremyr
stats