Hej vänner ♥
Jag har sett på flera amerikanska bloggar hur enkelt det är att göra sitt eget kokossmör så jag ville såklart också testa. Hemma i Karlstad har jag ett köpt kokossmör från hälsokosten Gryningensom jag använder massa i bak och matlagningen! Det är himmelsk gott och passar lika bra i mellanmålskakor som på smörgås/ topping på gröten eller i en smoothie.
För att göra kokossmör häller du bara en påse (á 200 gram) kokosflingor i en mixer och mixar i några minuter – vips, kokossmör! Jag hade mammas gamla mixer som är himlans effektiv, gick på någon minut så var det en flytande kokosmassa. Så hur fort det går beror lite från mixer till mixer. Häll upp kokossmöret i en burk och förvara i skafferi.
Kram / Emma.
Ojj vad smidigt! Vad är egentligen skillnaden på kokosolja och kokossmör? 🙂
Detta ska absolut testas, men ungefär hur länge håller smöret innan de bli gammalt?
Vet du om det funkar att steka i också? Använder kokosolja nu, men det blir ju lätt ganska dyrt i längden, kul om det här kunde funka 🙂 Men ska absolut testa och baka med! Raw food choklad kakan du gjorde var grymt god! Muums, till och med killen gav tumme upp 😀
Tack för detta tips! Det hade jag ingen aning om att man kunde göra 🙂