Emma Barremyr

Mandelpepparkakor

Hej ♥
Jag insåg precis att jag glömt dela med mig av receptet från förra veckan pepparkaksbak. Att jag inte kan äta gluten krånglar till det endel och att inte få äta varken saffransbullar eller pepparkakor nu under jul gör mig lite ledsen (jag älskar ju båda två). Men så hittade jag ett recept på mandelpepparkakor (som dessutom är paleovänliga) hos Josefin och bestämde mig för att ge dem ett försök.
Och kakorna blev goda, riktigt goda. Och precis lika krispiga och härliga som vanliga pepparkakor – stort plus!
Ingredienser:
1 ägg
3 msk kokossocker
1 msk kokosmjölk
1 msk vatten
3 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 msk pepparkakskrydda
1 tsk bakpulver
1 krm äkta vaniljpulver
Vispa ägg och kokossocker poröst, tillsätt sedan kokosmjölk och vatten. Blanda samman de torra ingredienserna i en separat skål innan du rör ned dem i den blöta smeten. Låt degen vila ca 30 minuter i kylen innan du kavlar ut den mellan två bakplåtspapper. Stansa ut till önskade former och grädda i den övre delen av ugnen, ca 175 grader, 10-15 minuter (håll koll så att de inte bränns!). Jag lät mina svalna på galler innan jag la dem i en plåtburk för förvaring. 
Nu överlever jag också julen 😀 hihi.
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Michelle

    Hej! I texten står det ”rör till sist ner mandeln” men det står inte i ingredienslistan? Hur ska det vara? 🙂

    1. Emma

      Du kan skippa mandeln, jag har missat att skriva ner det i ingredienslistan och nu minns jag inte hur mycket det ska vara. Jag har gjort dem utan mandel också och det funkar bra 🙂

  2. Wilma

    Hej! Sitter här denna gråa novemberdag och drömmer mig bort till julbak bland dina goda recept… Har dock en fundering kring det här receptet; har skållad, finhackad mandel fallit bort från ingredienslistan eller menar du mandelmjölet när du skriver om den skållade, finhackade mandeln? Tack på förhand för svar, kram!

    1. Emma

      Härligt att drömma sig bort lite 🙂 Mandeln har nog fallit bort från ingredienslistan och jag minns inte hur mycket det var. Det funkar utmärkt att utesluta den skållade mandeln också! Kram

  3. Linnéa

    Mums!

    Jag har letat efter ett sånt här recept ju!

    Men det får nog vänta till nästa år nu ;

    Ett tips är att baka nyttig kladdkaka med pepparkakssmak! Det kommer upp ett recept på det imorgon på min blogg. Den är bakad på en del mandelmjöl och en del grahamsmjöl. Du fixar den om du bara byter ut grahamsmjölet mot mandelmjöl/kokosmjöl. Kram!

    Svar:
    Spännande! Jag har gjort den här varianten –> http://emmabarremyr.blogg.se/2012/june/nyttig-kramig-och-snabb-kladdkaka.html nu under julmånaden och tillsatt 1 tsk pepparkakskrydda u receptet – helsmarrigt!
    Emma Barremyr
stats