Hej ♥
Pepparkaksbollar! Åååh!
Igår bakades det julgodis för fullt, ett nyttigt sådant också – som ikväll tillsammans med knäck, lussebullar och glögg kommer få agera fredagsmys hemma hos oss!
Ingredienser:
100 g dadlar
100 g fikon
1,25 dl cashewnötsmjöl
1,25 dl mandelmjöl
3 tsk pepparkakskrydda
2 krm vaniljpulver
75 g mörk choklad 85%
Hackad mandel
Lägg dadlar och fikon i en skål, häll på kokande vatten och låt stå i några timmar. Häll sedan bort vattnet och stavmixa till en puré. Blanda ihop med cashew- och mandelmjöl (du gör mjölena genom att mixa nötter och mandel till ett fint mjöl), pepparkakskrydda och vaniljpulver. Rulla till bollar. Smällt chokladen i ett vattenbad och rulla sedan bollarna i choklad och sedan hackad mandel. Lägg upp på ett fat och låt stå kallt!
Om det blir några kvar förvaras de bäst i frysen – plocka sedan upp och låt tina en stund innan de avnjuts!
Kram / Emma.
Tummen upp!:)
Supermusmigt! Har själv gjort pepparkaksbollar, men utan choklad 🙂
Precis vad jag är sugen på just nu! Har precis varit och tränat däremot så måste få i mig något fort. Men ska göra så jag har till någon annan gång 🙂
Tipsa om fler lite nyttigare julgodis!!