Hej ♥
Hittade som vanligt ett inspirerade recept på Fannys blogg som jag blev sugen på att testa – nyttiga lussebullar med mandelfyllning! Helt fantastiskt goda!
Ingredienser:
1 helt ägg
4 äggvitor
2 msk kokossocker (eller annan sötning)
1 dl kvarg
1.5 dl mandelmjöl
0.5 dl + 1,5 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1.5 tsk bakpulver
1 msk saffransarom
3 msk äppelmos
4 äggvitor
2 msk kokossocker (eller annan sötning)
1 dl kvarg
1.5 dl mandelmjöl
0.5 dl + 1,5 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1.5 tsk bakpulver
1 msk saffransarom
3 msk äppelmos
Fyllning:
1 dl dadelpuré (lägg dadlar i en burk med vatten över natten. Häll av vattnet och mixa till puré med stavmixer) och 1 dl mandelmjöl blandas ihop till en geggig massa.
Sätt ugnen på 175 grader. Börja sedan med att vispa ihop ägg och socker och tillsätt sedan kvarg och äppelmos. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda sedan ner i smeten. Rör ihop orentligt och låt sedan degen stå en stund medan du gör fyllningen.
Dela sedan degen i tolv lika stora delar och rulla dem till små korvar. Platta till och lägg på lite fyllning, rulla ihop till en bulle och lägg i formar. Pensla med äggvita och strö över hackad mandel. Grädda sedan i ugnen ca 15-20 minuter.
Låt svalna en aning – ät och njut!!!!
Kram / Emma.
Jag har sett att det är många som använder sig av profiber, vad är det för något? Kan man byta ut det mot någon vanlig ingrediens? 🙂