Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Fröigt majsknäcke

Publicerad,
Gokväll 
 
I eftermiddag har jag pluggat mest hela tiden. Och bakat. Såklart att jag har bakat. Och lagat middag också. Det är ju självklart. Vad blev det idag då? Jo en läsare, Sofie var så snäll och tipsade mig mig om ett gott glutenfritt knäckebröd för ett tag sen som jag bestämde mig för att göra. Och jag ångrar mig inte alls, för guuud så gott det var! Middagen då? Jo jag lagade lax i gräddstuvad spenat med vitlök + en mycket god linssallad till mig och papsen.
 
Men nu var det knäckebrödet jag skriva om. Jag hade tyvärr inte alla ingredienser hemma som man skulle ha, så jag ändrade lite i receptet, tog bort lite och lade till. Och det blev himla gott ändå!
 
 
Ingredienser:
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrö
1/2 dl chiafrön
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl pumpakärnor
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
 
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och häll sedan på kokande vatten och olja. Bred ut smeten på en plåt så tunt som det går och skär rutor för att det ska gå lättare att bryta isär när det är klart. Grädda i mitten av ugnen i 60 minuter. Ta ut och låt svalna.
 
 
Vet ni vad det smakade? Jo, popcorn. Haha! Så jäkla gott och krispigt! Hade avokado och några ostskivor på mina. Mums alltså!
 
Kommer ni prova?
 
Kram / Emma.

14 Kommentarer

  1. men åh vad gottigt! har länge funderat över vad jag ska anv mitt majsbaserade mjöl till, eftersom att jag tkr att vanliga "majsfrallor" är döäckliga…

    Svar:
    Du får testa dessa! Det blev jättegoda 😀
    Emma Barremyr
  2. Haha det låter ju inte dumt med popcorn smak! Jag har inget majsmjöl, funkar det med typ dinkelmjöl mån tro?

  3. Ett litet tips när du ska bre ut smeten , lägg smeten mellan 2 bakplåtspapper och kavla ut! Himla smidigt:)

  4. Låter supergott!

    Är majsmjöl och maizena samma sak?

  5. Otroligt goda knäckebröd! Testade ditt recept idag fast med linfrön istället för chia och ingen olja. Dock så fastnade dom i bakplåtspappret då jag lät de ligga kvar i ugnen på eftervärme för att bli så knapriga som möjligt!! (kanske för att jag skippa oljan^^)

    Älskar din blogg och är helt fast i den sen jag börja läsa den för drygt en vecka sen 🙂

  6. Otroligt goda knäckebröd! Testade ditt recept idag fast med linfrön istället för chia och ingen olja. Dock så fastnade dom i bakplåtspappret då jag lät de ligga kvar i ugnen på eftervärme för att bli så knapriga som möjligt!! (kanske för att jag skippa oljan^^)

    Älskar din blogg och är helt fast i den sen jag börja läsa den för drygt en vecka sen 🙂

  7. De är otrolig gottttttt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *