Hej vänner ♥
När jag ändå mumsade på julsmaker till frukost fortsatte jag med det till lunch och gjorde kesoplättar med saffranssmak och russin med inspiration från Sofie. Alltså helt ärligt! Ni som gillar lussebullar måste testa dessa plättar, de var sååå goda!
Och nu längtar jag verkligen till julen.
Kesoplättar med saffranssmak:
2 ägg
1/2 banan
1 dl keso
1/2 krm saffran
2 tsk fiberhusk
Russin
Sätt ugnen på 200 grader. Stavmixa ihop alla ingredienser utom russin och låt stå och svälla en stund. Blanda i russin och klicka sedan ut fyra plättar på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av ugnen i 12 minuter eller tills de fått fin färg.
Plättarna kan ätas till frukost/ lunch/ mellis eller som kvällsmål. Äter du inte alla på en gång funkar de att förvara i kylen något dygn!
Jag serverade mina plättar med en klick kvarg, hackad mango och granatäpple. Så mumsigt!
Längtar ni också efter julen?
Kram / Emma.
jag längtar ihjäl mig efter vintern/julen :’)
Oh, det låter jättegott! Gör ofta kesoplättar, men den enda krydda jag adderat utöver de naturella diton är kanel. Nästa gång får det definitivt bli saffran!
Kram
såg ju väldigt mumsiga ut de där! 😀
Åh visst var de goda? 🙂 Kommer jag göra en massa i jul!
Ser gott ut! Jag längtar väl lite, men njuter av hösten så länge 😉 Vintern är så kall och mörk och lång!
åh så gott!! detta måste ju testas! jag längtar så in i bomben till december och allt julstök! att tjuvstarta med lite saffran i frukosten känns helt rätt!
Åååh dessa måste jag prova! Måste köpa saffran bara..