Hej vänner ♥
”Tacos utan tacokrydda” sa Juila och tittade skeptiskt på mig…
”Jag lovar Julia, du ska få kryddorna som finns i ”tacokryddan”, men vi skippar tillsatserna”
Ja, Julia blev lite skeptisk igår när jag gjorde tacos utan den vanliga tacokryddan. Men nu är det ju så att själva ”tacokryddan” faktiskt är en blandning av massa kryddor + massa tillsatser. Santa Marias Tacokrydda innehåller druvsocker, salt, chilipeppar, modifierad stärkelse, vitlök, svartpeppar, lök, potatisfibrer, jästextrakt, spiskummin, oregano, rökt paprika, kryddextrakt, arom, socker, klumpförebyggande medel (E551), syra och habanero.
Varför stoppa i sig klumpförebyggande medel och aromer?
Jag kryddade 400 gram köttfärs med:
1 tsk salt
1 tsk chilipeppar
2 tsk spiskummin
2 tsk oregano
1,5 tsk paprikapulver
Svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
Vatten
Tacofärs med hemgjord tacokrydda, avokado, småbladsmix, banan, gurka, paprika, tomat, majs och grekisk yoghurt i ett hembakat glutenfritt tacobröd. Tisdagslyx i all ära!
”Det smakar ju faktiskt tacos” sa Julia och såg nöjd ut. Ja hörrni, det är i kryddorna som smaken sitter, inte i tillsatserna 🙂
Brukar ni göra egen tacokrydda?
Kram / Emma.
du är så duktig emma 🙂
måste också testa göra egen tacokrydda 🙂 verkade ju inte alls svårt ju!
Mums! Hur gör du brödet? 🙂