Hej vänner ♥
”Kan man torka ägg?” säger folk och tittar skeptiskt på mig när jag säger att jag ska göra det. Och svaret är ja, det kan man faktiskt. Det mesta går att torka för att förlänga hållbarheten, bevara näringsämnen och minska i vikt och storlek. Igår körde jag ett race och slängde in äggen i ugnen. I morse när jag vaknade var det klart och vips så har vi ett äggpulver att göra omelett på under vandingen 😀
Hur gjorde jag då?
Vispade ihop 10 ägg och hällde upp i en egengjord folieform som jag lade på en plåt och körde in i ugnen på 50 grader. Efter ungefär 20 timmar var det klart och jag kunde lossa ”äggkakan” från foliet och sedan stavmixa det till ett fint äggpulvet!
Woala 😀
Kram / Emma.
Fiffigt! 😉
Hej Emma. Är du något påläst om vetegräs pulver?
Har varit nyfiken på det ett tag, har du provat? Sägs ju vara bra för vår hälsa och kropp!? /Malin
Men vad använder man det till? Man äter väl det inte som det är? Det ser inte så gott ut (fast det kanske det är?)!
Man lär sig något nytt varje dag! Bra att veta 🙂