Hej vänner ♥
Att baka eget knäckebröd är oerhört enkelt och blir väldigt gott. Har ni inte testat tycker jag att ni ska testa för nu bjuder jag på mamsens recept på riktigt spröda och krispiga fröknäckebröd!
Ingredienser:
1 dl sesamfrö
1 dl krossat linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskäror
2 dl mandelmjöl
2 dl dinkelmjöl/havremjöl/rågmjöl eller annat mjöl
4 dl havregryn
5,5 dl vatten
1 tsk salt
Blanda alla ingredienser och smeta ut tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 i 10 minuter – ta ut och skär fyrkantiga rutor och sätt in i ugnen i ytterligare 35 minuter (Obs – tiden kan variera beroende på ugen – så håll koll på bröden). Ta ut och låt svalna något innan du bryter dem i bitar och förvarar dem torrt.
Kram / Emma
tror du man kan ha annat mjöl istället för mandelmjölet? har inget sånt hemma 😉
Fast jag brukar använda 3 plåtar 🙂