Emma Barremyr

Hembakat fröknäcke

Hej vänner
 
Att baka eget knäckebröd är oerhört enkelt och blir väldigt gott. Har ni inte testat tycker jag att ni ska testa för nu bjuder jag på mamsens recept på riktigt spröda och krispiga fröknäckebröd!
 
 
 
Ingredienser:
1 dl sesamfrö
1 dl krossat linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskäror
2 dl mandelmjöl
2 dl dinkelmjöl/havremjöl/rågmjöl eller annat mjöl
4 dl havregryn
5,5 dl vatten
1 tsk salt
 
Blanda alla ingredienser och smeta ut tunt på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda i ugnen på 175 i 10 minuter – ta ut och skär fyrkantiga rutor och sätt in i ugnen i ytterligare 35 minuter (Obs – tiden kan variera beroende på ugen – så håll koll på bröden). Ta ut och låt svalna något innan du bryter dem i bitar och förvarar dem torrt.
 
Kram / Emma
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sara

    tror du man kan ha annat mjöl istället för mandelmjölet? har inget sånt hemma 😉

    Svar:
    Annat mjöl funkar säkert utmärkt, men har du mandel hemma kan du mixa det till ett mjöl 🙂
    Emma Barremyr
  2. Mamsen

    Fast jag brukar använda 3 plåtar 🙂

    Svar:
    Jasså? När jag gjorde halva receptet blev det bara en plåt 🙂
    Emma Barremyr
stats