Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Citron- och kokosmuffins med hallonfyllning och kokosfrosting

Publicerad,
Hej
 
Gårdagens bak blev en succé! Receptet på Citron- och kokosmuffinsen som jag bakade kommer från Fanny. Dock gjorde jag vissa justeringar i receptet så riktigt lika blev det inte. Jag som kokosälskre fulkomligt avgudade denna underbara lilla bakelse, det lär bli måånga sånna bak i mitt kök framöver.
 
 
 
Ingredienser (sex stora):
2,4 dl kokosmjöl
1,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 ägg
6 msk honung
2 tsk vaniljpulver
2,4 dl yoghurt
1/2 dl mjölk
3 msk kokosolja
Färska hallon och blåbär
Citronsaft
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke och alla blöta i en annan (vänta med bären). Blanda sedan ihop alla ingredienser och fördela smeten i sex muffinsformar (den blir ganska fast och smulig, men det gör inget). Grädda i ugnen i 15-20 minuter. Låt dem sedan svalna innan du skär av locket och fyller med mosade hallon, lägger tillbaka locket och toppar med kokosfrosting och färska blåbär och hallon.
 
Kokosfrostingen gör du genom att hälla bort vattnet från en kylskåpskall kokosmjölk (skaka inte innan). Blanda ihop kokosmoset med citronsalt och lite honung.
 
Detta måste ni testa! Eller så missnar något förbjudet gott 🙂 Precis som Fanny skriver fukar det lika bra som en lyxig frukost som en riktigt god fika eller som kvällsgottis! Och den ska som allt annat ätas med gott samvete!
 
Kram / Emma.

3 Kommentarer

  1. Gud vad gott det låter! Men hur har du tid att laga all denna mat? Haha.

  2. Gud vad gott det låter. Men hur har du tid att laga all denna mat?! Haha.

    Svar:
    Det var jättegott 😀 jag vet inte? Maten ska ju alltid lagas och det tar inte mer tid än annan mat. Baka är en slags terapi för mig som får mig att må väldigt bra! Älskar lugnet inom mig när jag får stå och pyssla i köket 🙂
    Emma Barremyr
  3. Vart köper man kokosmjölet, kokosoljan och fiberhusk ( eller vad de heter ) har letat men inte hittat 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *