Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Dinkeltekakor

Publicerad,

Hej vänner

Halv åtta sprang jag iväg i morse och har precis trillat in genom dörren efter en kanondag med praktik och examensarbete. Jag stod själv i receptionen idag samt ringde och bokade in massa kunder på träningsvägledning. Det var ungefär vad jag hann med innan jag mötte upp Viktoria inne i stan, hämtade en bok på bibblan och åkte hem till henne och åt lunch. Sen har vi suttit med examensarbetet hela eftermiddagen. Enkäten med följebrev är klart och vi har så smått börjat på uppsatsen!

Som jag nämnde igår hade jag bakstuga här hemma under kvällen och det blev både en GI-limpa samt dinkeltekakor med linfrö att fylla på frysen med. Recept på GI-limpan hittar du här. Recept på dinkeltekakor hittar du nedan 🙂

Ingredienser:
5 dl vatten
1 dl rapsolja
2 msk sirap
50 gram jäst (jag använder torrjäst)
1 dl linfrö
5 dl rågmjöl
5-10 dl dinkelsikt
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor

Blanda rågmjöl, linfrö, salt, brödkryddor, jäst och 5 dl dinkelsikt. Värm vatten, olja och sirap till fingervarmt och häll i mjölblandningen. Blanda och fyll på med dinkelmjöl till degen blir smidig. Låt jäsa under bakduk 40 minuter. Baka sedan ut till tekakor som får jäsa ytterligare en halvtimme. Nagga bröden och pensla med vatten. Grädda i ugenen på 125 grader i 6-8 minuter. Klart!

Nu ska jag fixa något att äta till middag och sen blir det en kvällspromenad med min syster Lina som jag inte umgåtts med på evigheter känns det som!

Kram på er / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *