Hej vänner ♥
Dinkelpannkakor är en otroligt bra lunch som kan ätas varma, som kalla. Det är passar också utmärkt i matlåda. Jag brukar göra ”storstekning” när jag väl steker för att kunna frysa ned och bara plocka upp när jag känner för det. Mina pannkakor gör jag alltid på dinkelmjöl, som mättar bättre och ger mer proteiner än vetemjöl, och därmed kommer mättnadskänslan behållas längre. Smakerna som blandas ihop i dessa charmiga, inte så perfekta pannkakor till utseendet, gör mig lycklig! De är så himla goda helt enkelt. Jag toppar dem med keso, äppelmos och pudrar övr lite kanel. Sen njuter jag!
Morotspannkakor med dinkelmjöl och kanel: (ca 20 st)
4 ägg
1 tsk salt
5 dl dinkelsikt
8 dl mjölk
200 gram fint rivna morötter
1 msk kanel
1 dl skalade sesamfrön
smör till stekning
Vispa ägg och salt och tillsätt sedan mjöl och mjölk under omrörning. Blanda i de rivna morötterna, kanel och sesamfrö. Låt smeten vila en stund innan gräddningen påbörjas!
/ Emma.
Åååh! Jag som älskar pannkakor av alla sorter, detta var något nytt som måste provas :)) Hoppas allt är bra med dig annars, Kramar!