Emma Barremyr

Pasta med fläskfilé, parmaskinka och pesto

Hej vänner  

Här kommer receptet på Pastan med fläskfilé, parmaskinka och peston!

´

Ingredienser:
500 gram Tortellini (ett paket mozarella och tomat + ett paket prosciuttosmak)
1 fläskfilé
1,5 hg parmaskinka
250 gram körsbärstomater
1-2 nävar rocculasallad
Cashewnötter till servering
Smör till stekning
Salt och peppar

Pesto:
1/2 kruka basilika
1 dl  riven parmesanost
1 dl cashewnötter
1 msk olivolja
1 dl matlagningsgrädde
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning och stek under tiden fläskfilén i smör. Salta och peppra. Kör basilika, parmesanost, cashewnötter och olja i en matberedare till en slät sås. Spara några blad av basilikan och lite parmesanost till servering. Finhacka eller pressa vitlöken och avsluta med att röra ned matlagningsgrädden. Smaka av peppar och eventuellt lite salt. Värm peston i en kastrull före servering. Lägg upp den nykokta pastan på ett stort fat och häll på peston. Planda runt och lägg på kött, skinka, tomathalvor och parmesanost. Avsluta med några basilikablad som dekoration!

Receptet avser 4 personer och är från recept.nu. Pelle gjorde lite småädringar som jag tyckte blev jättebra, och det står med i receptet ovan! Jag tror tortellini är mycket godare än tagliatelli i denna rätt 😉

Nu har ni något nytt att testa till helgen!

Kram på er / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats