Hej vänner ♥
Jag gjorde en underbar sötpotatispuré till älggrytan i fredags. Älggrytan blev också sådär himmelsk och tillsammans gifte sig smakerna väldigt bra!
Blir ni lika lycklig som mig när ni ser en sån färgglad tallrik?
Sötpotatispuré (2 personer):
3 stora sötpotatisar
50 gram creme cheese (laktosfri)
Örtsalt
Skala, skiva sötpotatisen och koka sötpotatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och sleva i creme cheese och örtsalt och stavmixa till en härligt krämig puré.
Älggrytan har jag inget riktigt recept på. Älgbitarna stektes i rejält med smör tillsammans med massa kantareller, hackad morot och lök. Kryddade med örtsalt, vitpeppar och färsk timjan (mycket), hällde på vatten, la i några lagerblad, kryddpeppar, vitpeppar och enbär. Lät grytan stå och puttra i några timmar och fyllde regelbundet på med mer vatten, tills det till slut fick koka bort. Hällde sedan på en förpackning havregrädde och smakade av med mer salt, vitpeppar, färsk timjan och redde den med lite majsstärkelse till lagom tjock sås.
Till detta serverade vi även rårörda lingon (lingon + honung) och en sallad på roccula, tomat, broccoli och gruka!
Ibland blir det bara sådär fantasitskt, och detta var en sån gång!
Ni MÅSTE testa sötpotatispurén! Helt galet god och kommer göras mååånga gånger framöver hos oss!
Kram / Emma.
Prova med sötpotstis & morot + fetaost! Också heeeelt magiskt 🙂
Det här måste jag prova! Men älgkött, finns det i vanliga matbutiker?
Idag hittade jag osötad mandelmjölk på coop! Jag älskar när man hittar ngt nytt på vanliga matställen! =D men jag vet inte vad jag ska använda den till haha. Så, har du några mumsiga recept? =)
Men kors i taket, finner inga ord. Jäklar så gott 🙂