God morgon söndag ♥
Idag till frukost blev det en ny variant ugnsbakad gröt. Den godaste hittills – med smak av mango och jordnötssmör. Så krämig och så god!
Precis som pannkakorna ger den ugnsbakade gröten en riktig lyxkänsla såhär på morgonen. Ungefär som en paj med krispigt täcke och krämigt innehåll. Den mättar bra, är nyttig och har en fin balans mellan kolhydrater, proteiner och fett!
Ni måste testa denna underbara lilla skapelse!
Ingredienser:
1 dl havregryn
1/2 mosad banan
1/2 mango
1 krm bakpulver
1 msk jordnötssmör
1/2 dl äggvita
2 msk mjölk
En nypa salt
Sätt ugnen på 200 grader. Tärna mangon i bitar och micra på högsta effekt i 2 minuter, ta ut och mosa till en sylt. Blanda ihop alla ingredienser och häll upp i en ugnssäker form, toppa med kokosflingor och ställ in i ugnen i 15-20 minuter. Ät med kall keso – det gifter sig grymt bra tillsammans med den varma gröten!
Hoppas att ni får en trevlig söndag mina vänner! Själv packar jag in mig i bilen med resten av familjen och åker upp till Idre nu.
Kram / Emma.
Älskar som bekant både pannkakor och ugnsbakad gröt och detta lät sannerligen som en ny och väldigt spännande version. Skall ge mig i kast att testa någonting liknande inom kort (minus bananen då ;))
Kram
Ohh ja denna ska jag testa! Ännu ett underbart recept!
Ohh ja denna ska jag testa! Ännu ett underbart recept!
Ha så kul i Idre, hälsa till alla! Kram
Ytterligare ett sätt att variera sin gröt på.
Tack för tipset!!
http://minlillakokvra.blogspot.se/2013/02/fran-fattigmanskost-till-trendig-frukost.html