Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Krämig potatis och purjolökssoppa med ostfyllda quesedillas

Publicerad,

img_6968

Hej vänner ♥

När jag gick i skolan var potatis- och purjolökssoppa min absoluta favoritsoppa och härom dagen blev jag så himla sugen på just den soppan. Den blev därför ett MÅSTE på veckans matsedel!

Och helt ärligt! Vad smakar bättre än en värmande soppa såhär när hösten börjar krypa på med sin kyla? Finns nog inte mycket som slår det just nu! Så himla gott och mysigt hönni ♥

Eftersom den gröna delen på purjolök funkar ganska så bra för min mage så IBS-anpassade jag den lite och tog enbart den gröna delen på purjolöken! Ett tips till er andra som har IBS alltså 🙂

Vi hade lite överblivna tortillabröd i frysen, så vi plockade fram dem och passade på att göra ostfyllda quesedillas som vi serverade till soppan – så fantastiskt gott!

Den här soppan får ni inte missa att göra i höst!

img_6963 img_6954img_6959

Ingredienser (4 personer):

  • 10 delikatesspotatisar
  • 1 purjolök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 tsk dragon
  • 2 tsk körvel
  • 2 msk grönsaksfond
  • 5 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 klick smör
  • 1 par nypor färsk persilja
  • salt och peppar

Skala och tärna potatisen. Strimla purjolöken. Fräs purjolöken i smör i en kastrull och tillsätt sedan potatis, timjan, rosmarin, dragon, körvel, fond och vatten. Låt soppan koka i ca 15 minuter. Stavmixa sedan soppan slät, häll i mjölk och crème fraîche och smaka av med salt och peppar. Hacka persilja och strö över vid servering.

Njut med ett gott bröd eller quesedillas!

>> Här hittar ni mitt recept på världens godaste glutenfria quesedillas!

img_6958 img_6965

Mums!!!

Perfekt lyxig vardagsmat om du frågar mig!

Vad har ni för soppfavorit såhär på hösten?

 

Fler goda sopprecept:

>> Underbar fisksoppa med lax och räkor

>> Vegansk tomatsoppa med oregano och tofu

>> Pumpasoppa med sötpotatis ch kokos

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Soppa alltså, sååå gott ju 🙂

    Broccolisoppa, morotssoppa, grön ärtsoppa..
    Det är mina favoriter!
    Gärna ganska tjocka i konsistensen och toppade med smulad fetaost, ruccola och rostade pumpakärnor 🙂

  2. Men mums, så himla perfekt nu på hösten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *