När jag gjorde samarbetet och en 10 dagars köttfri utmaning tillsammans med Hälsans kök skapade jag en ny favoriträtt som som vi ätit mycket av här hemma sedan dess (det här inlägget är dock inte ett samarbete med dem).
Jag pratar om en helt fantastisk gryta med fetaost och soltorkade tomater!
Hela familjen älskar den!
Vi har de flesta gånger ätit grytan med Hälsans köks filébitar, men även med kyckling någon gång som variation. Och kombinationen fetaost och soltorkade tomater, MUMS säger jag bara! Jag brukar även hacka i en påse bladspenat, men glömde visst det den här gången på bilderna.
Det är en rätt som bara tar en kvart att svänga ihop och sen har du en lyxig middag på bordet en helt vanlig dag i veckan. Små barn kan äta lite salt, men var ändå försiktig med saltet om du ger den till barn under 1 år. Och ge självklart små bitar så att inte barnet får i halsen!
Grytan serverar jag alltid med Pauluns sötpotatispasta! Det är den godaste pasta jag vet just nu!
Gryta med fetaost och soltorkade tomater
Ingredienser 4 personer
4 kycklingfiléer eller 1 paket filébitar från Hälsans kök
150 g fetaost
10 soltorkade tomater i olja
60 g babyspenat
2 dl Oatly fríche eller créme fraíche
1 msk kycklingfond
salt och peppar
Hacka kycklingen i minre bitar och lägg i en stekpanna med en klick smör eller olja, eller stek på filébitarna som de är. Tillsätt babyspenat och rör runt. Hacka soltorkade tomater i mindre bitar och blanda ner. Tillsätt fríche, kycklingfond och smula ner fetaost och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta och sallad.
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.