Emma Barremyr

Alla hjärtans dag ♥

IMG_3162

Alla hjärtans dag var en himla mysig dag, men egentligen som vilken dag som helst, förutom att Pelle lagade maten och inte jag. Stackarn, han tycker ju verkligen att det är roligt att laga mat, men tyvärr är det ju jag som har tagit kommandot över köket. Jag borde kanske släppa in honom där lite oftare?

Även om en av mina stora passioner i livet är att få stå i köket och laga mat, så älskar jag ju minst lika mycket att få äta, och att sätta sig ner vid ett dukat bord är faktiskt svårslaget! Under tiden som Pelle stod i köket och fixade hann jag både storhandla och köra en timmes yoga, vilket kändes otroligt lyxigt.

I bakgrunden sprakade brasan, rummet var fullt av tända ljus och på bordet stod en bukett vackra röda rosor (som jag köpt till mig själv :D)

IMG_3147

Förrätten bestod av griljerad ost med rårakor och prosciutto. Det här var en helt ljuvlig förrätt vill jag lova, och smakerna liksom gifte sig i munnen. Pelle följde receptet, men uteslöt löken och tillsatte honung på osten vilket passade så bra till det salta köttet! Ett tips om ni testar alltså!

Receptet på förrätten hittar ni här!

IMG_3151

Mellan varje rätt skrapade vi en trisslott, vilket var mitt bidrag till middagen som skapade en härlig spänning! Tänk om vi var miljonärer utan att vet som det! Ett av de stora samtalsämnena under middagen blev därför vad vi skulle göra med pengarna om vi vann?

Jag som är en riktig drömmare älskar att få spinna iväg i såna tankar! Tyvärr blev det inte mer än 60:- till vinst. Men vinst är alltid vinst och det räcker ju till två nya lotter, så kanske är vi miljonärer snart ändå? Haha!

IMG_3158

Till varmrätt serverades en helt underbar laxburgare med citroncréme, och det kan ha varit en av de godaste burgarna jag ätit (säger jag så jämt?)! Nej men alltså, fy sjutton vilken god créme – den satt som en smäck till de dillsmakande laxburgarna och blev en ny favorit som kommer göras många gånger om! Pelle hade bara bytt ut den gula löken mot den gröna delen på purjolöken (funkar om man har IBS), men annars följt receptet till punkt och pricka.

Receptet på varmrätten hittar ni här!

IMG_3161

Till maten drack vi Ramlösa med smak av mango – en av mina favoriter! Jag dricker sällan bubbelvatten med tanke på min mage, men vissa speciella stunder är värt lite extra!

IMG_3177

Efterrätten var hasselnöt- och kokosmusslor med grädde och hjortronsylt. Pelle bytte dock ut hasselnötsmjölet mot mandelmjöl så egentligen var det väl inga hasselnötsmusslor. Mandel- och kokosmusslor kan vi väl säga var väl mer rätt!

Himla goda var de oavsett!

Receptet på efterrätten hittar ni här!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats