Hej vänner ♥
Alltså den där purén . . den där . .
. . S Ö T P O T A T I S P U R É N !
Den är så god att vi slickar skålen här hemma.
Har ni testat den än?
Oftast brukar vi äta den till älgkött eller kyckling, men idag blev det till fisk. Och inte vilken fisk som helst, utan – röd pestobakad lax som var riktigt mumsigt, och mättande såklart!
Rätten är enkel och fixas på några minuter. Ytterligare en maträtt till kategorin hälsosam snabbmat, som jag även skulle vilja kalla lyxig.. för det är precis vad den känns – vardagslyxig!
På tallriken fanns även en hemgjord vitkålssallad med citron, kiwi, papaya, roccula, spenat, tomat och gul paprika! Färgglatt och härligt – precis som jag vill ha det. Det blir så mycket roligare att äta när maten är vacker och färgglad.
För visst är det vackert att titta på?
Sötpotatispurén är gjord på kokt sötpotatis och en rejäl sked laktosfri creeme cheese (kanske runt 2 msk för 2 sötpotatisar och 2 personer), örtsalt och pepparmix. Allt mixas ihop med en stavmixer till en slät, krämig och härlig puré!
Laxen är fylld med någon matsked röd pesto (per laxfilé) och kryddad med örtsalt och pepparmix. Gräddas i 200 grader i ca 15 – 20 min (om laxen är tinad)
Örtsalt och pepparmix ja. Dessa två kryddor går det mycket här hemma. Jag älskar dem.
Vitkålssalladen är gjord på 1 liter riven vitkål, 1/2 dl olivolja med citronsmak, 2 msk ättika, örtsalt och svartpeppar! Så himla gott med citronsmak på olivoljan. Blanda ihop alla ingredienser och förvara i en bunke i kylen – håller någon vecka!
Men nu . . dags för efterrätt!
Inväntar en vän på besök och det bjuds på en underbar raw jordgubbscheescake som står i frysen och väntar! Jag har redan hunnit provsmaka och imorgon ska även ni få en smakbit.. ja iallafall i ord och bild! Hihi…
Hoppas ni får en fin kväll!
Kram / Emma.