Publicerat den 5 september, 2017

Glutenfri tomatgalette med chevre

kitchenstories, Pizza/pajer, Vegetariskt

IMG_4093

Förra helgen åt vi en alldeles underbar tomatgelette med getost till söndagsmiddag! Ett väldigt gott och enkelt recept som jag såklart vill dela med er!

Frågar du mig så passar den alldeles utmärkt till helgen, men funkar såklart som en lyxig vardagsmiddag också. Den är även perfekt på ett buffébord och bra bjudmat som går att förbereda. Ingredienserna går snabbt att slänga ihop även om det tar en liten stund när den gräddas i ugnen.

Inspirationen fick jag när jag kikade på Leila bakar en dag. Hon lagar ju så mycket gott och ger mig alltid massa inspiration i köket!

IMG_4067 IMG_4076

Glutenfri tomatgalette med chevre

Ingredienser (4 personer):

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3 dl havremjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • 200 g chevre
  • 250 g tomater (jag blandade röda och gula coctailtomater)
  • 1-2 msk olivolja med smak av chili/vitlök
  • flingsalt och peppar
  • pizzakrydda

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop smör, havremjöl, salt, mandelmjöl, fiberhusk och ägg i en mixer tills du får en fin deg. Låt sedan vila i kylen minst en halvtimme. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, lägg på en plåt och vik upp kanterna. Mixa ihop philadelphiaost och chevre och krydda med salt och peppar. Bred ut över pajbotten. Dela tomaterna och lägg över pajen. Salta, peppra och ringla över olivolja. Grädda sedan pajen i 45-50 minuter eller tills den har fått fin färg.

Servera med en sallad och njut av en fantastiskt god middag!

IMG_4074 IMG_4084

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma

4 kommentarer

    1. Emma

      Ja och den VAR himla god också :)

    1. Emma

      Ja den var inte dum! Kommer vi göra många gånger här hemma :)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.