Emma Barremyr

Veckans middagsmeny

God morgon måndag ♥

Nu återstår två vekors ledighet innan vardagen drar igång och Pelle börjar jobba igen efter fyra veckors semester och en månads föräldraledighet. Vi har varit väldigt spontana med middagarna under sommaren och det har därför blivit många ”småhandlingar” flera gånger i veckan. Inte så ekonomiskt i längden (att småhandla innebär ofta att man köper på sig massa onödigt), men har varit ganska skönt att kunna vara spontan under ledigheten.

Nu kände vi dock att det var dags att få lite ordning på maten igen, så i helgen satte vi oss ner, skrev ihop en matsedel och åkte till Maxi och storhandlade för hela veckan!

Åh, det känns så skönt att ha middagarna planerade igen, även om själva planeringen tar lite tid. Men jag tycker ändå att det är en mysig helgaktivitet att åka och handla och fika lite efteråt. Och nu kan vi dessutom slappna av under veckan och bara laga det som står på menyn!

Och så mycket gott vi ska äta! Fisk, kyckling, köttfärs, räkor och ett par vegetariska alternativ finns med. Tillbehören blir rotfrukter, quinoa, hembakat bröd och så massa grönt såklart! Färgglad mat är det bästa – både för ögon och smaklökar, hihi 🙂

 

Middagsmeny vecka 34:

Måndag: lax med rotfrukter och fetaostsås

Tisdag: tomatsoppa med tofu och fröknäcke

Onsdag: halloumiburgare

Torsdag: kycklingsallad

Fredag: köttfärspaj

Lördag: räksmörgås

Söndag: tomatgalette med getost

 

IMG_9955-980x653 IMG_1167-980x706 IMG_1989-980x653IMG_0011-980x653IMG_8502-980x653

 

Har ni också planerat veckans middagar? Vad blir det för gott hemma hos er?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats