Emma Barremyr

Ugnsgratinerad sötpotatis med ägg, ost och persilja

IMG_3073

Hej mina solstrålar ♥

Hoppas att ni haft en fantastisk vecka i solskenet!

Såhär inför helgen tycker jag att det passar bra att ge er ett smarrigt middagstips. Eller middagstips – det här goda tipset passar egentligen lika bra till frukost eller lunch som det gör till middag.

Det går ju att göra så mycket gott med sötpotatis, och när jag såg att Maria hade ugnsgratinerat sina med ägg i var jag bara tvungen att testa att göra samma sak till middag en kväll tidigare i veckan.

Jag toppade mina sötpotatisägg med riven cheddarost och persilja, och gjorde även en puré på sötpotatisen som jag gröpade ur för att få plats med äggen. Sedan serverade jag allt med en alldeles ljuvlig sallad på gurka, morot och romansallad från trädgården + ekologisk paprika och tomat från affären.

Fasiken så gott och enkelt hörrni!

IMG_3077 IMG_3066

Ugnsgratinerad sötpotatis med ägg, ost och persilja

Ingredienser (2 personer):

2 stora sötpotatisar

4 ägg

1 dl riven cheddarost

2 msk hackad persilja

1 nypa salt och peppar

2 msk philadelphiaost

Sätt ugnen på 225 grader. Dela sötpotatisarna på hälften och lägg på en bakplåtspappsersklädd plåt. Kör in i ugnen tills sötpotatisen blir mjuk (runt 30-35 minuter tog det för mig). Ta sedan ut plåten och gröp ut en del av innehållet av sötpotatisarna och lägg i en bunke. Knäck i äggen och strö sedan över ost, salt och peppar. Kör in i ugnen igen i runt 8-10 minuter beroende på hur du vill ha äggen. Mixa under tiden sötpotatis med philedelphiaost till en puré. Smaka av med salt och peppar.

Servera sedan sötpotatishalvorna med purén och en färgglad sallad och du har sedan världens enklaste och smarrigaste vegetariska middag redo!

IMG_3079 IMG_3068

 

Med det önskar jag er en trevlig helg ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats