Publicerat den 15 juni, 2017

Kycklingspett med jordnötssås och sticky rice

Fågelrecept, FODMAP-recept, kitchenstories

IMG_1819

Hej kompisar ♥

I måndags gjorde vi kycklingspett med jordnötssås och sticky rice till middag! Det är en favoriträtt som jag brukar äta mängder av när vi är i Thailand, men som jag faktiskt aldrig gjort själv tidigare. Varför vet jag inte?

Kokos och jordnötter liksom, kan det bli godare? Nej, inte om du frågar mig!

Att koka ris (även hirs, quinoa och liknande) i kokosmjölk kan vara något av det godaste som finns. Det blir så krämigt och gott! Och det passar verkligen extra bra tillsammans med kyckling och jordnötssås.

Ni måste testa!!!

Här kommer ett torsdagstips med middagsinspiration till helgen (eller varför inte redan ikväll?) – kycklingspett med jordnötssås och stickyrice.

Glutenfritt, mjölkfritt och lökfritt – perfekt för alla känsliga IBS-magar, men gott för allas magar såklart, hihi.

IMG_1823IMG_1827

Kycklingspett med jordnötssås och sticky rice

4 personer

Kycklingspett

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 dl majsströbröd
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 dl hackade jordnötter

Sätt ugnen på 225 grader. Rör ihop 1 dl av kokosmjölken med ägg, ströbröd, majsstärkelse, chili, och salt. Blanda med färsen till en jämn smet. Kläm fast smeten runt 8 spett och lägg på en plåt medbakplåtspapper. Pensla soja på färsspetten och strö över hackade jordnötter. Stek i ugnen till biffarna är genomstekta, runt 15-20 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.

TIPS –  kycklingspetten är säkert ännu godare att lägga på grillen!

Sticky rice

  • 2 dl jasminris
  • 3 dl kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 1 nypa salt
  • 50 g färsk riven ingefära

Blanda ris, kokosmjölk, vatten, socker och salt i en kastrull. Vispa i majsstärkelsen. Pressa i saften från den rivna ingefäran, själva ingefärananvänds inte. Koka upp och sänk värmen. Låt sjuda enligt anvisning på förpackningen.

Jordnötssås

  • 1 dl salta jordnötter
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1 nya salt
  • 1 lime

Mixa jordnötter, vatten, socker och lime till en krämig sås. Smaka av med salt. Värm såsen försiktigt vid servering. Servera sedan kycklingspetten med ris, sås och en sallad.

IMG_1833IMG_1836

 

Inspirationen till receptet kommer från Coop.

 

Kram / Emma.

0 kommentarer

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.