Emma Barremyr

Det perfekta lördagsmyset

God morgon söndag ♥

Det var så himla skönt att komma hem till lugnet igår! Uppe i sommarstugan var det fullt hus med släktingar, och jag kan bli ganska trött av att umgås så intensivt med så många samtidigt, vilket jag kände av extra mycket nu när jag hade Elsa att ta hand om också. Så att få landa hemma och bara vara familjen för en kväll var otroligt skönt och välbehövligt!

Elsa somnade för kvällen redan innan sju igår. Jag ammade och sövde sedan ner henne i bärsjalen under tiden som jag fixade middag till mig och Pelle och därefter la jag ner henne i vagnen. Hon sov som en stock hela kvällen (hon var nog utsliten efter midsommarfirandet hon också) så jag och Pelle fick en helkväll tillsammans med middag och filmmys. Det händer inte varje kväll kan jag lova!

Till middag stekte jag ihop ett par quesedillas med Oalty’s ”påmackan”, mjölkfri ost från Astrid och Aporna och pizzakrydda som vi åt tillsammans med parmaskinka, oliver, sallad och lite frukt. Enkelt och så otroligt gott! Det enda som saknades var ett glas rött, längtar till jag kan dricka det igen. Till efterrätt blev det sedan choklad till Pelle och bananchips till mig (jag kan ju inte äta choklad eftersom jag äter mjölkfritt nu) medan vi kikade på La La Land.

Lugnet och lyckan en sån här kväll ♥

IMG_2125 IMG_2129 IMG_2128 IMG_2130 IMG_2132 IMG_2135 IMG_2137 IMG_2139 IMG_2145IMG_2158

Natten har även den varit otroligt bra! Sedan i tisdags har nätterna varit lite sisådär för oss, Elsa har velat amma runt 2-3 gånger per natt och vaknat rätt tidigt nu när vi varit uppe i stugan. Inget att klaga på egentligen eftersom hon sover såpass bra mellan amningstillfällena, men jag blir ändå rätt trött av att vara vaken och amma flera gånger på en natt.

Inatt ammade vi vid halv tre och sedan sov Elsa fram till halv sju då vi ammade igen. Hon somnade sedan om intill bröstet och vi låg och snosade en stund. Jag kunde inte somna om utan kände mig väldigt pigg efter natten, så jag och Pelle bytte plats, han kröp in intill Elsa för att få lite pappamys medan jag hoppade i träningskläderna och gav mig ut på en morgonrunda i skogen med stavarna.

Hemma igen blev det frukost och nu är Pelle ute och springer medan jag har Elsa sovandes i bärsjalen. Det är så skönt att vara två och kunna hjälpas åt. Nu har vi båda fått in lite rörelse innan vi åker iväg på midsommarfirande med Pelles familj över dagen, det gör mycket för välmåendet hos oss båda!

Vad gör ni idag? Njuter ni av någon härlig rörelse eller mysigt midsommarfirande? 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Josefine

    ICA har ekologisk mörk choklad med havssalt som är utan mjölkprodukter. Garant har flera sorter, så även Anton Bergh. Tyvärr är de flesta Lindt och Marabou (som är lätta att få tag på) med smörfett numera:-(. Plamil är mjölk- och nötfri men inte så god…

  2. Sara

    Jag har sån dille på quesedillas nu! Är jag sugen på salt brukar fylla med getost+skinka, eller med tacofärs+salsa+ost, eller ala pizza med tomatsås, oregano, skinka och ost, såååå gott! Är jag mer sötsugen brukar jag fylla med nutella+kanel+banan/jordgubbar eller jordnötssmör+jordgubbsylt/banan, också underbart gott! Testa att steka dem i lite olja/smör, så blir de frasiga och goda 🙂

  3. Elin E

    Jag åt ju också mjölkfritt under en period på några månader när jag ammade. Kan tipsa dig om René Voltaires mjölkchoklad gjord på kokosmjölk om du blir sugen på choklad. Den är jättegod! 🙂

stats