Publicerat den 6 april, 2017

Glutenfria kärleksmums

Fika, kitchenstories

IMG_0454

Hej vänner ♥

Under graviditeten har jag inte alls bakat och njutit så mycket i köket som jag i vanliga fall brukar göra. Himla tråkigt, men suget efter fika har helt enkelt inte funnits där, vilket gjort att den vanliga inspirationen har varit som bortblåst!

Igår fick jag dock ett plötsligt sug efter kärleksmums! Det resulterade i ett eftermiddagsbak och ett gäng otroligt saftiga, chokladiga och glutenfria kärleksmums. Sedan en smarrig fikastund tillsammans med Pelle som kom hem från jobbet lagom tills godbitarna stod klara!

Finns få saker som slår den där eftermiddagsfikan mitt i veckan. Det är vardagslyx och jag ser så mycket fram emot många såna fickor ute i vårsolen framöver!!!

Det bästa med dessa godingar är att de är fullproppade med bra näring och inte innehåller något raffinerat vitt socker. Istället är de sötade med färska ekologiska dadlar och lite honung. Ägg bidrar med protein, kokosmjölk och kokosolja med nyttiga fetter, kokosmjölet gör dem fiberrika och mättande, och chokladen gör dem såklart gudomligt goda!

De passar lika bra att avnjuta till gofika som till mellanmål eller som sötsak efter middagen!

IMG_0447 IMG_0444

Glutenfria kärleksmums

Ingredienser:

 • 3 ägg
 • 10 färska dadlar
 • 1/2 dl smält kokosolja
 • 1 dl krämig kokosmjölk
 • 4 msk kakao
 • 2 dl kokosmjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 1 krm salt
 • 1 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop ägg, dadlar, kokosolja och kokosmjölk med en stavmixer. Blanda de torra ingredienser för dig och rör sedan ner i äggsmeten. Rör om ordentligt tills du har en rätt tjock smet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd brödform och kör sedan in i ugnen i cirka 20 minuter. Låt sedan kakan svalna helt innan du skär i den. 

Glasyr:

 • 50 g smör
 • 50 g choklad (85% kakao)
 • 3 msk philadelphiaost
 • 2 msk kakao
 • 2 msk honung
 • 2 msk kaffe

Smält smöret försiktigt (det ska inte koka) och rör sedan i choklad. Rör tills chokladen är helt smält och tillsätt sedan övriga ingredienser. Smeta på glasyren på den avsvalnade chokladkakan, garnera med kokosflingor och skär sedan i så stora rutor du önskar. Jag fick ihop 10 stycken!

IMG_0436 IMG_0435

 

TIPS TILL HELGEN!

Detta är perfekta godsaker att ta med ut på en långpromenad i skogen under helgen! Sätt dig på en stubbe eller en sten, njut av fåglarna som kvittrar och naturens lugna omgivning. Servera dina kärleksmums tillsammans med en kopp kaffe eller varm choklad från termos och bara var här och nu ♥

Hoppas att ni gillar dem!

 

Kram / Emma.

16 kommentarer

  1. Emma

   Det var precis vad som var meningen :)

 1. Ellinor

  Mums!
  Så snart vi flyttat in i huset i sommar så skall jag BAKA så att det står härliga till! Efter att ha levt med en minimal frys i drygt två års tid skall jag minsann se till att utnyttja frysen i dess hela storlek plus de två frysboxarna till max :)

  Svara

  1. Emma

   Åh så härligt för er att flytta till huset! Förstår att att du ser fram emot att baka så att det står härliga till :) Skönt att få lite mer utrymme!

 2. Maid in the kitchenmaidinthekitchen.se

  GUD vad goda och saftiga de såg ut!!! Måste testa!

  Svara

  1. Emma

   Ja de blev riktigt saftiga med mycket chokladsmak! Mums :D Hoppas du gillar dem!

 3. Emely

  Ser ju helt fantastiska ut! Måste baka dessa till imorgon kväll och bjuda mamma och syrran :D

  Svara

  1. Emma

   Åh, vad roligt! Hoppas att ni gillar dem och får en fin kväll :)

  1. Emma

   Jag lovar, det ÄR dom också :)

 4. Elin

  Hej Emma! De ser jättegoda ut! Men jag har en fråga.. Har du nåt tips på vad man kan testa att byta ut äggen mot om man är allergisk?
  Kram Elin

  Svara

 5. Julia

  Har precis skjutsat in denna i ugnen nu! Ska överraska med denna imorn kväll, så undrar vad som är bäst med glasyren, att smeta den på kakan ikväll, eller låta den stå i kylen och ta på precis innan servering? Har ingen möjlighet att göra glasyren imorgon:/

  Svara

  1. Emma

   Lite sent svar, men att smeta på glasyren på kakan kvällen innan gör den nog bara ännu mera saftig dagen efter, så ha på den så snart som möjligt du om du ska servera den ikväll :) Hoppas den smakar! Kram

 6. Jennytullasgoodies.spotlife.se

  Hej Emma!

  Jag testade detta recept idag,men med lite annorlunda utseende än dina. Den blev verkligen så god, jättesaftig och god smak!! :) Gå gärna in och ta en titt på min blogg, har länkat till din blogg där!

  Hoppas du har en bra kväll!
  Kram Jenny

  Svara

  1. Emma

   Åh så roligt att du testade och gillade :) Ska absolut gå in och kika, tack för länkkärlek <3 Kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.