Emma Barremyr

Gravid vecka 36

God morgon ♥

Så var graviditetsvecka 36 här!

I min mage ligger just nu en liten klump som är runt 45 cm lång och väger runt 2,7 kg. Hon har äntligen fixerat sig och ligger nu med huvudet i bäckeningången, men jag tycker inte att magen har sjunkit speciellt mycket än. Kanske är det den här veckan det händer?

Jag upplever fortfarande stora problem med andningen och magen har senaste veckan varit helt katastrofal. Förstoppningen gör att jag mår illa och har så ont i tarmarna varje dag. Inte ens gaser kommer ut längre på grund av att det är stopp i tarmen. Blä alltså, det blir verkligen bara värre vecka för vecka! Jag ska prata med barnmorskan idag och höra vad jag kan göra. Någon av er som har tips?

Sömn får jag inte heller mycket av. Jag vaknar ungefär en gång i timmen och ligger oftast vaken och har svårt att somna om i flera omgångar under natten. Nästäppan har även den blivit värre och nässprayen (som jag ju blev beroende av vid jul) funkar inte lika bra längre. Så typiskt!

Lite foglossning och ont i ryggen på det, annars är väl allt som det ska tror jag, hehe!

Jag är så ledsen att det är så mycket negativt i dessa inlägg, och jag söker absolut inte medlidande eller att ni ska tycka synd om mig. Det här är bara verkligheten för mig just nu, och det känns viktigt att vara ärlig om det. Samtidigt är jag så tacksam och ödmjuk för att jag är gravid. Jag vet att det inte är en självklarhet för alla, och kanske kan det verka provocerande när jag skriver om allt det dåliga, men det är inte min mening, och det hoppas jag att ni förstår.

Det här barnet är så efterlängtat och jag vet att det kommer att vara värt varenda jobbig dag sen i efterhand

En positiv grej är att jag fortfarande orkar gå promenader flera gånger i veckan. Visst – jag går väldigt långsamt och blir väldigt trött i kroppen, men att få komma ut och röra på sig är så skönt och det är mitt bästa lyckopiller just nu!

Den senaste veckan har även ett lugn spridit sig inom mig och jag känner mig så redo att bli mamma nu. Det mesta är fixat och ordnat – föräldrakursen är avklarad, BB-väskan är packad (kommer ett mer ingående inlägg om den imorgon), förlossningsbrevet är skrivet och det mesta här hemma står färdigt.

På torsdag är det exakt 1 månad kvar till BF, men jag håller tummarna för att hon kommer till oss lite tidigare (är väl alla gravidas önskan kanske, haha?). Vi längtar så otroligt mycket efter henne nu ♥

Gravidmage vecka 36

Magen i vecka 36 (35+0)

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jes

    Jag tycker det är tvärtom är jättebra att du är öppet om att allt inte är en dans på rosor jämt! Det blir mycket intressantare att läsa och känns mer ”ärligt” (även om kanske inte allt delas jämt). Tycker att du har en sån fin balans över lag på bloggen med det mesta egentligen 🙂 Spännande att följa också hur det kan gå till och hur verkligenheten ser ut för en gravid! (Vilket jag tycker över lag kanske inte får så mycket utrymme som det borde).
    Angående nästäppa tänker jag att någon växt kanske kan hjälpa lite? För att ’rena’ luften osv? Finns ju en del sk garderobsväxter som kan funka i sovrummet!

    1. Emma

      Tack, jag uppskattar din kommentar så otroligt mycket 🙂 Känns värdefullt att höra att ni vill läsa även om det som inte är bra! Och att du tycker jag har en fin balans i bloggen glädjer mig också! Tack för tipset om en växt som renar luften, men nästäppan är tyvärr svår och jag klarar mig inte utan nässprayen nu, men det får bli ett senare problem. Sover alltid med öppet fönster och det underlättar ju lite 🙂

  2. Lena

    Några tips som hjälper min mage att hållas igång under graviditeten:
    – katrinplommonjuice före frukost varje dag, mitt absoluta bästa tips
    – kiwi om det är riktigt illa, gärna två eller mer per dag
    – massvis med vatten

    Alla är ju olika såklart men plommonjuicen är mitt hemliga vapen 🙂 Och litervis med vatten. För mig mår magen också bättre utan alltför många mellanmål, så jag låter maten smältas innan jag äter igen.

    1. Emma

      Tusen tack för dina tips! Är så tacksam för att ni tar er tiden och delar med er! Jag har inte testat katrinplommonjuice så det ska jag absolut göra. Kiwi är tyvärr alldeles för starkt för min mage, men jag ska se till att få i mig ordentligt med vatten! Tack igen och hoppas du får en fin dag! Kram

  3. Matilda

    Ett litet tips angående förstoppningen – det kommer inte att lösa den, men om du får i dig ordentligt med kokosolja varje dag (minst 2 msk) hjälper det till att smörja tarmen, så att innehållet glider fram lättare. Kokosoljan hjälpte iallafall mig rejält när jag hade sådana problem.

    Sen vet jag inte om du äter järntabletter, men iallafall på mig har de en rejält förstoppande effekt. Tipset där är att dricka blutsaft istället – ingen förstoppning och på mig hade den bättre effekt på järnvärdet dessutom.

    Lycka till med slutfasen av graviditeten!

    1. Emma

      Tack snälla du för att du tog dig tiden! Är så tacksam för tipsen ni ger mig. Jag ska absolut prova kokosoljan. Funderar på att mixa ihop den med katrinplommon och ha på gröten. Det borde ju verkligen sätta fart på magen, ellerhur? Haha! Och ja – järntabletterna kanske är en bov, får ta och kika på blutsaft istället! Kram

  4. Elna - cykellycka, mjölksyra & äventyr

    Vad fin du är, och vad fint det låter att du liksom känner dig redo att bli mamma. Jag är i vecka 16 och känner också lite att jag skriver mycket negativt, jag tycker att graviditeten är skitjobbig och begränsande och uttröttande, men som du skriver, det betyder ju inte att barnet inte är efterlängtat. Hoppas dina sista veckor blir så bra det går!

    1. Emma

      Tack snälla för att du delar med dig <3 Både du och jag har något väldigt fint att se fram emot! Jag hoppas att resterande del av din graviditet blir en mer positiv upplevelse! Kram på dig

  5. Linn

    Din ärlighet är uppfriskande! Jag själv är gravid i v33, en så otroligt efterlängtad bebis efter många års försök. Jag trodde jag skulle älska att vara gravid, dels för att det är så efterlängtat, dels för att det är det intrycket man får från alla håll och kanter. Men icke! Jag har inte alls lika många krämpor som du (du är en riktig kämpe!) men tycker ändå det är tungt både fysiskt och psykiskt! Det är skönt (och på tiden) att en mer varierad bild av hur det kan vara att vara gravid börjar spridas.

    Heja dig! Snart är du i mål!

    1. Emma

      Tusen tack för peppen söta du! Jag blir så himla glad <3 Och JAAA - snart är jag i måål 😀 Kram

  6. marie andersson

    Du ska absolut inte känna att du skriver många negativa saker, jag tycker det visar på att du är ärlig och inte ”förskönar” verkligheten. Det finns många där ute som bara, eller nästan bara, skriver om allt bra hela tiden, vilket enligt min uppfattning leder till många osunda ideal om hur vi ska vara och ha det (och att allt ska vara så bra) hela tiden. Vi är så många som tycker så mycket om din blogg, kanske just därför att du ger ett så ärligt intryck som samtidigt ofta är mycket peppande och inspirerande för oss som läser och får ta del av det. Det är klart att livet inte är på topp hela tiden, långt ifrån, och så är det ju för oss alla, helt dunder-normalt alltså 🙂
    Efter regn kommer sol, och den som väntar på något gott…
    Stora kramar till dig<3

    1. Emma

      tack snälla du för dina upplyftande ord (som alltid <3)! Jag blir så glad och peppad! Stora kramar till dig!!

  7. Veronica

    Jag håller med föregående kommentar! Livet är ju som det är och för oss som också är gravida och har besvär är det skönt att veta att man inte är ensam. Starkt av dig att berätta! Nu är det inte långt kvar, heja heja!!! 🙂

    1. Emma

      Tack, det känns skönt att höra! Det närmar sig för varje dag som går nu och snart är vi i mål, tjohooo!

  8. Linda Assarsson

    Så fina ni är, magen och du 🙂
    Du ska inte känna att du klagar över dina krämpor Emma, vi som läser bloggen vill ju följa dig och din resa och då är ju detta verkligheten!
    Du är en grym inspiratör 🙂

    Ha en toppentisdag!

    Kram Linda

    1. Emma

      Tack snälla, fina du <3 Din kommentar värmer och gör mig glad! Hoppas du också har en toppenfin tisdag Linda! KRAM

stats