Emma Barremyr

Säg hej till Gluten GO

Inlägget presenteras i samarbete med enzymprodukter.

IMG_8675

Hej vänner ♥

Sedan ett par år tillbaka har jag samarbetat med enzymprodukterna Lactrase GO samt Nogasin GO. Två produkter som många gånger är guld värda för min krångliga mage, och som ni säkert är väl bekanta med vid det här laget!

Idag skulle jag vilja presentera en nyhet i GO-familjen för er – nämligen Gluten GO!

Gluten GO är ett matsmältningsenzym som innehåller tre olika enzymer som effektivt spjälkar upp gluten. Är man känslig (alltså bara känslig, de funkar INTE om du har celiaki) och har en mage som har svårt att spjälka gluten så kan man ta Gluten GO med glutenhaltiga sädesslag för att undvika tråkiga magproblem. 1 kapsel tas med vätska före måltid, och vid behov kan dosen ökas till 2 kapslar per måltid.

Eftersom jag har en krånglig mage som är känslig mot gluten är en sån här produkt så otroligt tacksam för mig med de gånger jag är bortbjuden och det vaknas mat, när jag ska ut och äta på restaurang, när jag blir sugen på en vanlig fika, eller som nu när vi var i Idre – när jag ville njuta av en riktigt god croissant på hotellfrukosten!

IMG_8636 IMG_8638 IMG_8640

Hemma är det ju väldigt enkelt att äta glutenfritt och jag kan ha koll på det mesta jag stoppar i mig, men det är svårare när jag är ute och äter eller är bortbjuden. Ibland finns det glutenfria alternativ att få, och många gånger bra sådana, men inte alltid. Många glutenfria produkter är egentligen bara skräp då de mest består av en lista av e-ämnen. Ett exempel är ofta glutenfritt bröd. Då måste jag säga att jag mycket hellre äter ett färskt surdegsbröd eller en god nybakad croissant med ”riktiga” ingredienser, än det glutenfria alternativet med e-ämnen. Det är många gånger godare och faktiskt ett hälsosammare val för mig just där och då!

Frukost på Pernilla Wiberg hotell är standard när vi är i Idre och just de nybakade croissanterna gör frukosten där till det lilla extra! Gissa om den där croissanten då gör mig alldeles överlycklig?

Jaaaa! Och det var tack vare Gluten GO som jag kunde njuta av den!

Förutom en smarrig croissant innehöll frukosten den där morgonen en tallrik soyghurt med blåbär, riven kokos, nötter, russin, pumpakärnor, solroskärnor och bananchips, varmrökt lax, ägg, räkröra, ost, skinka, melon, paprika, gurka, tomat och en stor kopp te!

Så mumsigt ♥

IMG_8642

 

Tillsammans med Enzymprodukter lottar jag idag ut fem paket med Gluten GO. Ni är alltså fem stycken som har möjlighet att prova på Gluten GO helt gratis!

FÖR ATT VARA MED i utlottningen:

  • Kommentera inlägget och berätta varför du vill testa Gluten GO!

Utlottningen pågår en vecka och avslutas på söndag kväll kl 24.00. Vinnarna presenteras sedan på måndag!

 

IMG_8645

Rykande färsk och alldeles frasig croissant med philadelphiaost och nutella. Sååå GOTT! 

 

OBS!!! Gluten GO är för oss som är känsliga, det kan inte bota glutenintolerans (celiaki) eller svår kronisk överkänslighet mot mjölk eller gluten. Då rekommenderas att man undviker dessa livsmedel helt, tyvärr.

 

Gluten Go finns att köpa på apotek och –>HÄR<– kan ni läsa mer om produkten.

I samarbete med Enzymprodukter.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Jag är nyfiken på erfarenheter från er som testat Gluten Go.
    Är så otroligt sugen på en semla att jag måste nog ge dessa en chans, men är samtidigt lite nervös för att testa när jag äntligen fått bukt med min mage. Äter jag gluten brukar jag få lida för det i ett par-tre dagar efteråt… Vore kul att höra hur de funkar för er!

  2. trisse

    Då jag ofta reser utomlands i tjänsten är det ganska hopplöst att försöka få glutenfrit mat. Kunderna förstår inte heller alltid vad jag försöker beställa på restaurangen alt varför jag avstår från det de vill bjuda på. Dessa piller skulle underlätta livet där ute avsevärt.

  3. Loma Mohamed ali

    Vill att jag vinner för min mamma hon gått arbetslös de senaste 6 månaderna så har hon inte föredragit att unna sig själv genom att konsumera, hon har istället prioriterat sina barns önskemål, Min mamma vill inte köpa annat än billiga saker fast än hon är glukten., . Jag vill kunna överraska min mamma på alla hjärtans dag med denna present. hoppas innerligt att kunna glädja mitt allt hon är min present i livet hoppas detta blir hennes……..

  4. Annika Nilsson

    Min bästa kompis är lite känslig mot gluten. Hon är såååå trött på det, men har svårt att låta bli gluten helt. Det här skulle ju verkligen vara en fantastiskt grej för henne! Låt mig få överraska henne med en Gluten GO!

  5. Samira Zoriyat

    Hej! Jag har en känslig mage som har börjat reagera på både laktos men främst gluten. Känner mig verkligen sjukt dålig när jag äter bröd osv. Orkar inte med denna känslighet, skulle vara guld värt att få testa dessa då jag testat den blå/vita förpackningen för laktos.

  6. Maria Henrikson

    Krånglig IBS som aldrig riktigt kommer till ro! Har testat mot gluten och är inte allergisk, men det är inte min mage med på! Detta vore verkligen kul att få prova! Allt som kan lindra och höja livskvalitén är toppen om och när det fungerar! Unnar mig gärna något gott då och då, men i slutändan är det ju att straffa kroppen! Hoppas på tur! Greppar alla halmstrån som går! Trevlig helg!

  7. Gunilla.M.B

    Har haft problem med magen i många år . Upptäckte att jag var Lactosintolerant . Äter piller
    för detta , men magen krånglar ändå ! Därför skulle jag vilja testa detta – och se om det har någon effekt på min mage !

  8. Caroline L

    Min mamma har problem med sin mage och jag tror att denna produkt skulle uppskattas. Hon har ingen diagnos på magproblem, men hon beskriver det som knip och det är ofta när hon ex.vis ätit potatis, bröd och pasta.

  9. Elisabeth McCann

    Min IBS som debuterade för ett par år sedan, har nästan ödelagt mina tidigare matvanor. Just mjölprodukter brukar ge besvär, precis som lök och svamp bland annat. Det vore kul att få njuta av en riktig semla tycker jag. Hoppas få prova detta preparat.

  10. Wilma

    Hej Emma!! I flera års tid har jag haft problem med magen men vad orsaken är vet jag fortfarande inte. Jag har tagit alla blodprover som går. Till en början åt jag bara laktosfritt och bara där blev skillnaderna stora men problemen fortsatte spöka. I nuläget äter jag mjölkfritt, glutenfritt också äter jag efter low fodmap. I bakgrunden har jag en ätstörning som jag försöker ta mig ur, men då man hela tiden måste begränsa vad man får äta eller inte så tycker jag att det är svårt att släppa taget helt från alla hjärnspöken. Det känns som att man fortfarande har ”förbjuden mat” vilket är jobbigt. Det skulle därför vara väldigt intressant att prova Gluten GO, dels för att slippa begränsa all mat jag får äta eller inte, men också kanske få bli kvitt min ätstörning. KRAM på dig!!

  11. Jennifer Engström

    Jag har haft problem med magen i flera år och testat olika dieter och kostprogram, utan vidare resultat. Nu det senaste halvåret har jag testat och utesluta gluten och trots att jag fortfarande har perioder där inget verkar hjälpa min krånglande mage har jag märkt att det blivit mycket bättre! Däremot kan jag inte låta bli att ”fuska” ibland. Och precis som du skriver är ofta de glutenfria alternativen skräp.. Det hade därför varit fantastiskt att testa om dessa tabletter kan hjälpa mig när jag inte kan låta bli den croissanten.

    Tack för en inspirerande blogg:)

  12. Ella

    Jag skulle vilja testa! Jag har ätit glutenfritt nu två manad och jag har mått så mycket bätre än då jag åt gluten. Jag ska absolut testa dessa tabletter om jag inte vinner! 🙂

  13. Amanda

    Hej Emma!
    Jag är också gravid och är känslig mot gluten (har också IBS), så jag undrar om du äter de här tabletterna nu när du är gravid?
    Tack också för en inspirerande och härlig blogg!
    /Amanda.

  14. Johanna

    Som student och känslig mot gluten blir det naturligt mer ekonomiska valet att knapra riskakor medan man med trånande blick tittar på vännernas goda mackor… En Gluten GO hade gjort mig snäppet lyckligare!

  15. Caroline

    Åh, detta skulle jag verkligen vilja testa. Jag har sedan ett par år tillbaka IBS och detta känns som en produkt som kan hjälpa mig i min vardag 🙂

  16. Sandra e

    Åh, vilken bra produkt detta verkar vara! Jag tvingar mig själv att undvika gluten och känner mig tråkig och som aldrig kan välja det jag vill ha eller det som andra tar utan att behöva tänka för mycket och fråga vad saker och ting innehålle. Jag har ofta ont i magen och speciellt då jag ätit något med gluten i! Det skulle vara så kul att se om dessa tabletter funkar på mig då ofta känner mig svullen och inte kan slappna av på kalas och bjudningar för att magen är spänd, öm och gasig…Det är såå frustrerande som du vet. Det jag hade velat äta mer av är semlor (säsongen har ju börjat!), våfflor, tårta, nybakat bröd, pizza och pasta på skolans matsal någon gång när jag verkligen vill ha!

  17. Elin

    Som jag har saknat tabletter som dessa! Jag har varit utan gluten i flera år för att slippa svullen/ond mage och illamående, så det hade varit grymt att få testa dessa. Då kanske jag till och med hade kunnat fira min födelsedag om tre veckor med att äta något jag har saknat under dessa år! ❤

  18. Ebba

    Efter att ha haft ont i magen VARJE dag sedan ca 10 års ålder (är idag 23) upptäckte jag i mars 2016 att det var gluten som var boven. Jag hade under åren genomgått åtskilliga tester och prövat att ta bort både det ena och det andra ur kosten men det var inte förrän jag tog bort gluten som magen sakta blev bättre. Smärtan kommer ändå men inte alls lika ofta. Det är både med glädje och sorg jag utesluter gluten – det är UNDERBART att slippa smärtorna men ÅH vad jag saknar en god kanelbulle eller en semla. Med Gluten GO skulle jag våga testa och förhoppnigsvis få uppleva lite ljuvliga bakelser igen ❤

  19. Sara

    Jag och min man är både känsliga för gluten och äter därför glutenfritt hemma. Men om ett par månader ska vi resa till Italien – landet av pizza och pasta. Och åh, vi hade såå gärna kunnat klara av att äta lite riktig italiensk mat medan vi är där! Det hade varit en dröm!! 🙂

  20. Tina

    Oh denna har jag inte sett innan, vilken bra produkt!

    Jag skulle gärna vilja testa Gluten Go då vi snart ska iväg till vemdalen med vänner för att ha en härlig stund i skidbacken.
    Dock kommer det med att man ofta får äta ute i backens restauranger och cafér under dagen. Alternativen där med glutenfritt är väldigt tunt vilket kommer resultera i en tjurig mage och en ännu tjurigare tina med magplågor. Gluten Go hade underlättat för mig och mina vänner under den kommande veckan i fjällen för att minimera utbrott. 😉

    Ha det gott!

  21. Janina

    Jag skulle gärna vilja få ett testa denna produkt! För fyra år sedan hade jag dagliga magproblem och genomgick alla möjliga undersökningar i jakt på att hitta felet. Det vi slutligen kom fram till var att min tarm var förstörd efter att svält och överdosering av laxermedel och jag fick då sluta äta både laktos och gluten. För en som kämpar med anorexi och har problem med förbjudna livsmedel är det inte optimalt att behöva ändra kosten på detta sätt, men jag hade inget val och idag har jag inte alls samma problem med magsmärtor och liknande. Däremot saknar jag otroligt mycket att kunna äta en croissant, surdegsbröd eller en riktigt saftig kanelbulle. Jag tycker inte de glutenfria varianterna är samma sak, de är absolut goda men det är något än originalet. Då jag inte har regelrätt celiaki utan enbart är känslig vore det intressant att testa Gluten Go och se om det kan hjälpa mig och göra så att jag kan utmana mig i att äta en saftig kanelbulle. Jag hoppas på det!

stats