Emma Barremyr

Önskeinlägg: hur har jag kommit dit jag är idag?

Läsarfråga:

Jag undrar om du skulle vilja berätta lite om hur du har tagit dig dit du är idag? Var började du och vad för utbildningar har du gått? Visste du hela tiden vad du ville eller har det varit mycket chansningar? Tycker ditt liv känns så spännande och jag själv brinner för träning och hälsa så det skulle vara kul att få höra hur du har gått tillväga! 🙂

 

Svar:

Vad roligt att du vill höra mer om hur jag kommit dit jag är idag! Det har varit en lång och krokig resa, men det känns häftigt att ha skapat något alldeles eget och att jag faktiskt försörjer mig på det jag brinner för idag. Jag har kämpat mycket för att komma dit jag är, och visst är mitt arbete spännande, men precis som alla andra har jag en vardag och det är inte varje dag som är sådär superkul. Att vara egen företagare är ofta väldigt ensamt och ibland undrar jag om det egentligen är något för mig. Att få göra det jag tycker är kul väger såklart upp det, men jag ville ändå säga det!

Allt började egentligen 2010 när jag skulle söka in till universitetet. Jag var inte alls säker på vad jag ville göra i livet eller vad jag skulle jobba med, men ville ändå testa på att plugga. Människor har jag alltid vetat att jag vill arbeta med på något sätt, men jag visste inte hur. Jag sökte ett program som hette ”Hälsa och Wellness” som fanns på Karlstad Universitet där jag skulle bli diplomerad hälsocoach. Det var svårt att ta sig in på den linjen så jag sökte även socionom och sjuksköterska, som också kändes lockande! Tre helt olika saker alltså.

Jag tror att allt sker av en mening! Jag kom in på Hälsa och Wellness och det har sedan format mig och min framtid sedan dess. Jag hade två helt fantastiskt roliga studieår där jag fick lära mig mer om det jag verkligen brann för – just hälsa och välmående. Under utbildningen insåg jag att det var träningen som jag var mest intresserad av och därför bokade jag efter examen in mig på en PT-utbildning som jag sedan gick under hösten 2012. Det var fantastiskt roligt och kändes så himla rätt!

När utbildningen var klar startade jag upp mitt företag. Jag hyrde in mig på ett gym och startade igång en PT-verksamhet, masserade en hel del (blev utbildad massör via hälsocoach-utbildningen), startade upp min PT-onlinesite och la även mycket krut på bloggen som jag gärna ville ha som en del av företaget. Jag hade tydliga mål och visioner om att kunna jobba från datorn i kombination med PT-kunder i gymmet, och så blev det!

Genom åren har jag även utbildat mig till löpcoach, vidareutbildat mig inom träning under och efter graviditet, blivit hälsoprofil för Veckorevyn, gått x antal yogakurser, hållit i träningsresor och olika event, kört flera träningsgrupper utomhus och hela tiden haft en tro på att allt är möjligt!

På den vägen är det och den här resan har verkligen utvecklat mig så otroligt mycket som person och företagare! Skulle du frågat mig när jag påbörjade min utbildning 2010 om jag visste vad jag ville göra i framtiden skulle jag förmodligen svarat nej. Både jag och företaget har formats efter resans gång och i framtiden vet jag att jag vill jobba ännu mer med psykisk hälsa och välmående på insidan i kombination med kost och träning. Jag har alltid varit intresserad av helheten, vill förmedla balans och hjälpa människor att må bättre. Idag är stress en av de största anledningarna till ohälsa och därför är det något jag vill utbilda mig mer inom. Just nu drömmer jag om en mindfulnessinstruktörs-utbildning som jag hoppas blir verklighet under föräldraledigheten, men vi får se vad som händer!

IMG_3553

En bild från Träningshelgen i Idre 2014 – något av det roligaste jag skapat och jobbat med under mina år med eget företag!

Läs mer om den helgen här –> klick!

 

Har ni fler tips på önskeinlägg får ni gärna hojta till i kommentarsfältet!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. ISA

    Emma!! detta är så himla inspirerande att läsa. Att man kan få det där jobbet man drömmer om och brinner för. Följdfråga, hehe: när du blev hälsoprofil på VR (kul förövrigt!), var det de som hörde av sig eller skrev du och frågade? kramkram

    1. Emma

      Åh, vad roligt att det inspirerar <3 Är man bara villig att kämpas så klarar man allt!!! Har varit hälsoprofil för veckorevyn sedan dec 2014 nu och det var faktiskt de som hörde av sig och frågade om jag ville ha jobbet. Så himla kul 🙂 Kram

  2. Elsa

    Hej! Jag ville bara berätta att jag provade att göra din lasagne med aubergine igår kväll, som fredagsmiddag, och den blev helt otroligt god! Jag tycker så mkt om lasagne, men har haft svårt att hitta goda varianter sedan jag blev glutenintolerant. Det här är favoriten hittills! Blir garanterat flera gånger här hemma!

    1. Emma

      Men åh, vad glad jag blir! Kul att du tyckte den var god och att du hittat en variant som funkar för din mage 🙂 Tack för feedback och en stor måndagskram!!

stats