Emma Barremyr

Glutenfri morotslimpa

img_7773

Hej vänner ♥

Hos Jenny och Linnea hittade jag för ett tag sedan en glutenfri morotslimpa som jag blev himla sugen på att testa. Rotfrukter i bröd är en favorit som brukar göra brödet riktigt saftigt och gott! Jag sparade ner receptet, och igår kväll när jag blev sugen på nybakat bröd till kvällsmat ställde jag mig i köket och svängde ihop just en sån morotslimpa!

Vid det här laget så vet ni hur mycket jag älskar snabba och lättlagade bröd, ellerhur? Jag älskade det här brödet – på mindre än 45 minuter hade jag tisdagens kvällsmat serverad – ett alldeles rykande färskt och ljuvligt varmt bröd som var precis sådär gott och saftigt som jag hade föreställt mig att det skulle vara.

Jag åt mina brödbitar med keso och skivad tomat, en oslagbar kombination på mackan! Jag kan även tänka mig att det blir himla gott med mosad avokado och örtsalt, eller bara med smör och vanlig ost som får smälta på det varma nybakade brödet.

Mmmmhhmmm 

img_7778 img_7772

GLUTENFRI MOROTSLIMPA!

Ingredienser (1 limpa):

4 ägg

150 g morötter

1/2 dl mandelmjöl

1/2 dl teffmjöl

1/2 dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

1 tsk bakpulver

2 msk chiafrön

1/2-1 tsk salt

1/2 dl kokosolja

Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan i en kastrull på låg värme. Skala och riv morötterna fint, och vispa ihop äggen tills det blir poröst. Blanda samman alla torra ingredienser och häll försiktigt över äggblandningen tillsammans med kokosoljan. Vispa till en jämn smet och låt stå i 5 minuter. Blöt sedan händerna med kallt vatten, forma degen till ett avlångt bröd och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Söt över sesamfrön och grädde sedan i mitten av ugnen i ca 25 minuter.

img_7779

 

Förutom att brödet blev otroligt gott är det även rikt på protein samt innehåller mycket mättande fibrer och bra fetter! Det passar därför perfekt till frukost eller mellis om du vill ha en bra start på dagen eller fylla på med bra energi mellan måltiderna!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Evelina

    Det låter ju supergott! 😀 Funderar på att springa ut i köket med en gång… Men tror du att man kan byta ut kokosoljan mot ex. rapsolja (alt. olivolja). Har varken kokosolja eller smör hemma…

stats