Emma Barremyr

Ett dygn i Stockholm

Hej kompisar ♥

Hoppas att ni mår bra och har en härlig lördag!

Själv sitter jag för tillfället på Espresso House och njuter av en chailatte och ett par glutenfria scones medan jag inväntar tåget hem som går lite senare i eftermiddag. Efter ett fullspäckat dygn med möten och social tid är det faktiskt skönt med lite ensamtid de sista timmarna här i huvudstaden.

Gårdagen var så rolig och härlig på många sätt, men i och med min högkänslighet vet jag ju att möten med nya människor, alla intryck här i huvudstaden och att sova borta (sover alltid lite oroligt då) gör mig lite extra trött. Idag känner jag mig helt mörbultad, och jag ser fram emot att komma hem ikväll och spendera resten av helgen i lugn och ro på hemmaplan. En otroligt viktig balans för mig!

Efter poddinspelningen igår åkte jag hem till min vän Moa där jag möttes av ett dukat bord med middag och tända ljus! Vilken lyx alltså ♥

img_7787 img_7788 img_7790

På bordet stod quinoa, tofugryta med tomat, ingefära och mandel, edamamebönor, rostade jordnötter och en grönsallad med valnötter och torkade tranbär som vi satt och plockade och åt av länge. Jag tokälskar att få äta andras mat och blev så inspirerad av den här ljuvliga vegogrytan med tofu. Ska försöka mig på något liknande hemma!

Jordnötterna hade Moa nyligen plockat med sig hem från Tanzania. Jag minns när jag och Pelle var där för tre år sedan, vi åt massor av dessa ljuvliga jordnötter både när vi gick upp för Kilimanjaro samt som snacks under safarin och på stranden i Zanzibar. Det är de godaste jordnötter jag ätit, och när Moa bjöd på dem igår blev jag alldeles nostalgisk. Åh!

Edamamebönorna var kokta och saltade, och sedan doppade vi dem i soja. Har aldrig tidigare ätit bönor på det sättet, och blev så överraskad över hur gott det var – perfekt som snacks och plockmat!

Dagens tips blir därför – Har ni inte testat att doppa kokta edamamebönor i soja måste ni prova! 

img_7793 img_7795 img_7796 img_7799

Efter middagen la vi oss i sängen och kollade på Idol och innan klockan slog tio sov vi båda två. Så gött med en vän som är precis lika kvällstrött som jag!

Och morgonpigg! I morse vaknade vi båda två innan sex och bestämde oss för att gå och käka hotellfrukost. Det blev en kort promenad till Scandic Malmen där vi sedan satt och njöt av frukost ett par timmar innan vi sedan fortsatte förmiddagen med en långpromenad runt Söder. Det är verkligen vackert här i Stockholm, och trots de isande vindarna var det en skön och uppiggande promenad!

img_7811

Och hotellfrukost hörrni – det har jag längtat efter att få njuta av hela hösten! Det var bara några få veckor sedan illamående släppte och jag var så tacksam imorse när vi gick och plockade från den generösa buffén på Scandic. Det mesta fanns, och även ett bra utbud av gluten- och laktosfria alternativ. Jag hade ju gärna druckit ett par koppar kaffe och käkat upp halva ostfatet till efterrätt, men fick tyvärr hålla mig borta från det. Jag njöt istället av naturell soygurt med nötter och frön, goda mackor med äggröra, ost och tomat samt kokt ägg, frukt och te.

Angående kaffet så berättade jag ju för er att det äntligen smakade bra igen förra veckan. Tyvärr verkar min mage vara extra känslig just nu och de få dagar jag druckit kaffe har jag sedan haft så himla ont i magen. Så jag kommer hålla mig borta från det resten av graviditeten…

img_7800 img_7805 img_7806 img_7809

Äggröra, ost och tomat  – en oväntad god kombination på mackan!

 

Önskar er alla en härlig lördag, kom ihåg att ni är fantastiska ♥

 

Kram på er / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Hanna

    Hej!
    Hade så gärna velat ha receptet på tofugrytan! Gärna nu lagom till helgen, tror du det hade kunnat gå att ordna? Älskar din härliga blogg och har provat många utav dina recept som är fantastiska! Ha en härlig kväll.

    1. Emma

      Åh vad roligt att höra, då blir nog Moa glad! Jag ska prata med henne så mailar jag dig receptet så fort som möjligt! Så glad att du gillar bloggen och mina recept! Kram <3

  2. Johanna

    Hej Emma! Jag kände att jag bara måste skriva detta!
    Jag har följt din blogg lite sporadiskt under några år. Jag blir alltid så glad av att gå in och läsa dina inlägg, du förmedlar en väldigt sund syn på träning och hälsa. Du gör mig alltid motiverad till att röra på mig mer och äta bättre, för att MÅ bättre (inte för att se bättre ut). Jag har också tagit dina inlägg till hjälp när jag och min sambo har varit ute och vandrat i fjällen. Jag tycker du är toppen helt enkelt!
    Nu har jag inte varit inne här på några månader, så jag har inte följt vad som händer i ditt liv, så när jag läste i det här inlägget om att du är gravid så nästan skrek jag rakt ut! Blev så glad för din skull, känns så roligt att få ha följt ditt liv sen du jobbade som personlig assistent, till allt du gör idag och nu att ni ska bilda familj! Grattis och tack för att du delar med dig!
    KRAM

    1. Emma

      Hej Johanna! Om du bara visste hur glad du gör mig med din kommentar. Det värmer så otroligt mycket att läsa, så TACK <3 Och tack för grattiset, ska bli så spännande med ett nytt kapitel i livet. Kul att du följt så länge 🙂 Ta hand om dig och ha en fin kväll! KRAM

  3. Ellinor

    Vilken underbar helg! Så fint att komma hem till en vän och vara just hemma. Jag kan inte riktigt förklara, men känslan av att kunna slappna av så pass mycket i varandras sällskap att man känner att man kan vara precis hur man vill. Jag brukar ofta säga att ens bästa vänner är de vänner som man kan ha tråkigt tillsammans med. Att ha så pass tillit till varandra, det är fint.
    Nu var det egentligen inte detta jag ville ha sagt med min kommentar, utan istället lovorda hotellfrukosten! Det har varit mycket annat de senaste helgerna och det var längesedan jag var ute och åt frukost, men snart! Oh vad jag längtar.
    Hoppas att du haft en fortsatt lugn, skön och fin söndagskväll <3

    1. Emma

      Jag förstår precis vad du menar! Det är en härlig känsla att komma hem till en vän och bara vara precis som man är. Det ger verkligen energi <3 Och angående hotellfrukosten, se till att unna dig en riktigt god sådan snart 🙂 Ta hand om dig och ha en fin kväll! Kram

stats