Emma Barremyr

Blogglista – gravid

God morgon ♥

Hoppas att ni haft en skön helg allihopa! 

Jag har förstått att många av er gillar när jag skriver listor och därför tänkte jag att vi kör en lista med fokus på graviditeten idag!

Vilka är dina favoritkläder? Har nyligen införskaffat mina första gravidkläder och är helt förälskad i ett par svarta gravidleggins och en stickad tight klänning. Dom framhäver magen fint och är så jäkla sköna!

Favoriträtten just nu? Pannkakor med grädde och sylt, tacos eller gröt. Haha, saker jag gillar i vanliga fall, men som kanske inte riktigt skulle klassas som min favoritmat!

Och favoritdryck? Citronvatten eller en fluffig smoothie med jordgubbar.

Vad tycker du inte om? Det är mycket som inte lockar kan jag tala om! I början när jag mådde som sämst, men ändå var tvungen att tvinga i mig mat kändes det som jag ”förstörde” vissa livsmedel. Blir så äcklad av att tänka på köpt pizza, vissa brödsorter, ugnsstekt lax, potatismos, filmjölk och annat som jag åt då. Gissar att det är för att jag förknippar dem med det värsta illamåendet.

Vad är du mest sugen på? Frukt över lag, men apelsiner, citronvatten och andra syrliga saker känner jag verkligen ett enormt sug efter hela tiden. Måste vara ett tecken på att kroppen behöver c-vitamin!

img_6995img_6901-980x653

Har du halsbränna? Ja lite. Insåg efter den hemska kvällen på akuten att mina problem nog beror på magkatarr. Magen krånglar en hel del och jag har ofta en svidande/ sugande känsla i övre delen av magen, halsbränna och sura uppstötningar. Magen har ju knappt börjat växa så jag vill inte tänka på hur det blir sen när den blir större. Halsbrännan blir ju värst i slutet säger de.

Har du sammandragningar? Nej, men ofta växtvärk i livmodern.

Mår du illa? Ibland, men det är absolut inte så farligt som det tidigare varit. Nu är det bara ett lätt illamående som kommer om jag börjar bli hungrig.

Vilken sovställning är bäst? För att inte bli alltför tätt i näsan så har jag upptäckt att det är bäst att sova på rygg, men det är så fruktansvärt oskönt (jag sover aldrig på rygg annars) att jag ofta hamnar på sidan. Jag är en magsovare i vanliga fall, men nu bunkrar jag upp med en kudde under huvudet, en mellan benen, en bakom ryggen och en som jag kramar och sover någorlunda bra på sidan iallfall (men blir alltid täppt i näsborren längst ner mot kudden och måste byta sidan ofta).

När är er BF-dag? 16 april 2017.

Vad tror du det är för kön? En kille. Vet inte varför, men har haft den känslan redan från start, och alltid när jag pratar om bebisen säger jag han, fast att jag egentligen inte vet.

Är du rädd för något? Nej, jag försöker att inte oroa mig för saker jag inte kan påverka. Det tar bara onödig energi!

Hur vill du att din förlossning ska se ut? Jag har faktiskt inte hunnit fundera så mycket på själva förlossningen eftersom den känns så långt bort. När jag tänker efter så önskar jag såklart att jag får föda utan alltför mycket smärta och att det går relativt snabbt. Hoppas också på att jag får föda vaginalt och slipper kejsarsnitt!

 

Glad måndag på er allihopa!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats