Emma Barremyr

Vykort från lördag!

God morgon vänner ♥

Den här helgen bjuder på semesterkänsla! Sommarvärmelediga dagar, sol på näsan och massa tid med min kärlek. Och med enbart 4 arbetsdagar kvar till vår riktiga semester känns det mer än okej att semesterkänslorna börjar smyga sig på.

Wiiiieeee!

Lördagen var en himla härlig dag, och eftersom jag passade på att fota hela dagen bjuder jag idag på vår lördag i bildform. Häng på!

IMG_1701

Dagen började för min del med en morgonpromenad i den här underbara skogen medan Pelle tog en löptur! Det var en alldeles magisk och vindstilla morgon. Fåglarna kvittrade och skogen luktade sommar ♥

IMG_5566

 Hemma igen stod en grötsmet förberedd som jag körde in i ugnen under tiden som jag tog en dusch. Sedan njöt jag av en varm och alldeles underbar ugnsbakad gröt med tropiska smaker, keso och en stor kaffekropp!

IMG_5567

Efter frukosten åkte vi till Ängebäcks trädgård för att plocka jordgubbar!

IMG_5570

Korona-jordgubbarna är min favorit! De är små, söta och alldeles underbara!

IMG_5571

Varannan jordgubbe i lådan, varannan i munnen, typ! Det bästa med att plocka jordgubbar är att man måste provsmaka ofta, hihi!

IMG_5577

En liten låda fick vi ihop som vi sedan kunde ta med oss till sommarstugan där vi skulle tillbringa dagen med mina svärföräldrar.

IMG_5579

När vi kom till stugan var solen som bortblåst och vi hängde istället inne, där vi satt och fikade, pratade, åt lunch och bara tog det lugnt. Här och nu ♥

IMG_5580

Men sen kom ÄNTLIGEN solen och bikinin åkte på! Vi hängde i solen, jag lyssnade på ljudbok, badade, åt jordgubbar och njöt som bara den. Älskar det här!

IMG_5595

Framåt eftermiddagen rullade hotfulla åskmoln in mot stugan. Det dundrade och blixtrade så vi bestämde oss för att åka hemåt igen.

IMG_5598

På hemvägen passade vi på att handla lite inför kommande vandringsresa. Det blev lite smått och gott i snacksväg, pasta, ris, torrmjölk, kokosmjölk, tonfisk, makrill, smoothies, jordnötssmör, choklad och cappuccino.

IMG_5600

Jag fixade iordning två ”godispåsar” till oss. Nötter och torkad frukt är alltid standard under våra vandringar!

IMG_5601

Och en påse med torkade aprikoser! Bra att ha nära till hands när blodsockret blir lågt och man behöver lite extra energi under vandringen!

IMG_5604

Sen gick jag ut i trädgården för att pyssla lite!

IMG_5603

Jag hade köpt två nya krukor på Ikea som jag planterade min gurkplanta och blommorna jag fick från morfar i.

IMG_5606

När jag kom in igen hade Pelle börjat förbereda lax för torkning.

IMG_5608

Efter några minuter i ugnen var laxen genomstekt och redo för torkugnen!

IMG_5612

Vi hjälptes åt, och medan Pelle gjorde iordning laxen fixade jag kycklingfärsen. Den här kycklingfärsen ska vi göra en god kycklinggryta med kokosmjölk och curry på.

IMG_5615

Kvällen fortsatte sedan en stund till i köket då jag lagade sötpotatispizzor till lördagsmiddag!

IMG_5622

Vi dukade upp middagen framför tv:n och satte sedan på en film som vi båda somnade framför – helt slut efter en lång, men härlig dag!

Receptet på sötpotatispizzan hittar ni här!

 

Söndagen har hittills bjudit på sovmorgon och långfrukost i soffan. Nu ska vi ut på en löptur så får vi se vad söndagen bjuder på för skoj! Hoppas att ni mår bra och njuter av helgen vänner ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Yvonne

    Åh, grötreceptet tack, snälla. Vill göra till frukost imorgon. Måste ju avsluta min semester på bästa sätt!
    Tack för en superinspirerande blogg!!!

    1. Emma

      Åh, grötreceptet kom upp senare i veckan! Du får unna dig det någon helgmorgon framöver 🙂 Hoppas du ändå fick en god frukost sista dagen på sin semester! Blir glad att du gillar bloggen 😀 Kram

  2. Marinda

    Åh älskar ugnsbakad gröt! Särskilt dina varianter med blåbär eller morot tillsammans med keso. Sååå gott <3 Måste också prova din sötpotatispizza 🙂

    1. Emma

      Så rolgit att du gillar dem Miranda 😀 Just ugnsbakad gröt är verkligen en av mina personliga favoriter! Sötpotatispizzan rekommenderar jag, mums!! Hoppas du gillar den 🙂 Kram

stats