Emma Barremyr

Vinn en burk Lactrase GO och njut av GLASS utan magont i sommar!

Hej vänner ♥

Jag har tidigare berättat om Lactrase GO för er, och nu vill jag återigen, inför sommaren i samarbete med Biolac påminna er om att det alltså är möjligt att fortsätta njuta fast en är laktosintolerant!

Som ni vet så tycker jag att GLASS är en av de allra bästa sakerna med sommaren! Eftersom jag är en riktig glassälskare skulle jag, om jag bara fick välja en enda sak att njuta av i sommar, välja glass alla gånger! Italiensk, krämig glass som bara smälter i munnen och svalkar varma dagar. Eller SIA-glass, den allra godaste svenska glassen!

Ååååh, det är grejer det!!!

Och SOM TUR ÄR så finns Lactrase – tabletten som ger oss laktosintoleranta möjlighet att njuta av godsaker med laktos utan att bli dåliga i magen efteråt. Det innebär alltså att trots att jag är laktosintolerant kan jag äta hur mycket glass jag vill i sommar! Helt fantastiskt ju ♥

IMG_4642

Lactrase GO innehåller det ämnet som vi laktosintoleranta saknar, nämligen laktas, som hjälper oss att bryta ner mjölksockret i magen så att vi slipper magont och andra tråkiga symtom. Tabletterna är perfekta nu under sommaren när det vaknas glass, jordgubbar med grädde och t.ex. middagar på uteserveringar! Jag själv har alltid en förpackning Lactrase i väskan. Fler och fler laktosfria alternativ dyker upp, men det är kanske inte alltid som en är sugen på att välja det laktosfria alternativet om det finns något godare på menyn som lockar, och då tycker jag att Lactrase GO är perfekt.

UntitledIMG_6563IMG_4645

Vad är speciellt med Lactrase GO?

Jo, eftersom den går att tuggas/ sugas på behöver du ingen tillgång till vatten. Tabletterna är dessutom förpackade i en liten och smidig ask i hårdplast som är lätt att ta med sig överallt. Det enda du behöver göra är att tugga i dig 1-2 tabletter och därefter har du DIREKT effekt och kan njuta av din glass/ mat med desamma!

IMG_8430IMG_8414

Ni hittar Lactrase GO hos alla apoteket och kan läsa mer om produkten HÄR <– (klick)! 

 

Jag och Biolac vill att fler som lider av laktosintolerant ska upptäcka denna fantastiska tablett som kan vara en så enkel hjälp i vardagen för många!

Nu har jag därför chansen att lotta ut en förpackning var till tre av er läsare som är laktosintoleranta! Om du själv inte är laktosintolerant kan du tävla åt en vän/ syster eller pappa som kanske är laktosintolerant och skulle bli glad över en ask Lactrase GO?!

 

För att vara med och tävla:

>> Kommentera och berätta varför du vill vinna!

Tävlingen avslutas på söndag kväll kl 24.00 och vinnarna presenteras på måndag! 

 

Inlägget presenteras i samarbete med Biolac.

Kram / Emma. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ella Johansson

    Det skulle vara intressant att prova Lactrase tabletter. Min mage bråkar ständigt med mej, men jag vet inte vad det är för anledning, egentligen. Har blivit tipsad att testa dessa tabletter, men det har ännu inte blivit av. En vinst skulle verkligen ge mej möjligheter att testa Lactrase och känna om det kan hjälpa mej, eftersom magbesvär verkligen kan begränsa livet, även för en pensionär. Jag hoppas verkligen på att vinna!

  2. Marie

    Jag upptäckte i höstas att jag var laktosintolerant och har sedan dess blivit stadigt bättre i magen och känner mig inte lika uppblåst efter en måltid längre. Men att ta den där spontan glassen/smoothien/hembakta kakan/latten/restaurang måltiden etc. blir såklart inte lika härligt längre eftersom det resulterar i kramper och ett ständigt spring till ett visst ställe. Jag har aldrig kommit till skott att pröva Lactase men skulle väääligt gärna göra det. Att vara laktosintolerant är ändå en tacksam intolerans att ha eftersom det finns så många smarriga alternativ, men spontaniteten blir tyvärr lidande ibland. Men med Lactase hade jag kunnat njuta precis lika mycket som alla min vänner och min familj i sommar vilket hade varit underbart!

    Tack för en jättehärlig blogg som verkligen inspirerar till helhetshälsa! Kramar

  3. Linn

    Jag skulle bli så himla glad om jag vann en ask med Lactrase! Har varit laktosintolerant i flera år och det är verkligen ett hinder under sommaren när man är ute och äter eller vill njuta av en glass! Älskar Carli här i Karlstad så vinner jag ska jag fika mycket glass där framöver 🙂 kram och tack för en bra blogg!

  4. Johanna

    Hej Emma! Tack för en otroligt bra blogg. Du är verkligen en förebild! Jag har själv ibs och äter enligt fodmap. Jag får ont i magen av laktos och jag är trött på att folk bara tror det är en trend att äta gluten och laktosfritt. Är trött på att känna mig Onormal och annorlunda så det hade varit perfekt att ha dessa i väskan i sommar. Blir annars väldigt svårt att njuta av tystnad som du tagit upp en del om nu. När magen blir kaos och bullrar är nämligen tystnad allt annat än kul; ) kram från en trogen läsare som alltid längtar efter nästa uppdatering från dig

  5. sandra e

    Jag fullkomligt älskar glass! Som du säger så är ju italiensk glass och Sia glass de bästa! En mjukglass ibland är inte heller fel. Jag har på senare år fått väldigt känslig och gasig mage och äter gärna mjölkprodukter så som keso, kvarg och glass. När man är bortbjuden är det väldigt jobbigt att bli gasig, uppsvälld och få smärtor i magen efter att man fikat (ofta något med grädde, glass och mjölk i kaffet). Man kan ju inte fokusera på annat! Jag skulle verkligen behöva testa något sådant här då jag verkligen är en glassnörd! Det blir en glass om dagen nu när värmen har kommit och fler kommer det garanterat bli!

  6. Isa

    Med ibs och ätstörning som det enda jag just nu ser skulle jag gärna testa dessa tabletter.
    Är så otroligt trött på att tänka konstant på vad jag stoppar i mig för att magen inte ska kaosa och Jag får bo på toa.. Vägen till att bli frisk anorexin är mat men när allt bara kommer ut direkt igen trots kontroller så känns det så tröttsamt.
    Min önskan just nu är att våga mig ut på en uteservering iklädd shorts och en tröja som inte döljer mina överarmar, äta en god och riktig krämig skaldjursrisotto ihop med HAN som stått vid min sida varenda sekund i detta helvete. En riktig dejt! Utan ångest över varken kalorier eller paniktoabesök..

    Kram från trogen läsare!

  7. Minna

    Jag vill smidigt kunna njuta av en glass tillsammans med mina småsystrar. Jag vill kunna ta fram denna lilla box under en varm dag på stan, kanske njuta av ett glas turkisk yoghurt och honung. Denna skulle underlätta vissa sociala sammanhang för mig, de där stunderna när man piper att ”hallå jag är lite känslig mot laktos” 🙂

  8. Hanna

    Eftersom att jag är både gluten- och laktosintolerant skulle det underlätta massor i min vardag om jag åtminstone kunde äta laktos! Speciellt med tanke på att flyttlasset går till Spanien om bara 12 dagar skulle dessa vara extra bra att ha med, i ett nytt land med ny mat och allt vad det innebär. 🙂 Kan säkert hända att man blir sugen på en och annan glass i värmen och då hade dessa varit praktiska att ha i väskan! 😉

  9. Malin

    Jag är laktosintolerant och älskar det mesta som innehåller laktos men är expert på att glömma att ta med mig lactrasetabletter.. LactraseGo skulle bli min räddning i sommar 😉

  10. Stina

    Det värsta jag vet i livet är att känna begränsningar. Frihet och spontanitet är otroligt viktigt för mig, rent allmänt i livsvägar och val men nästan men nästan mest när det gäller mat.
    När jag fick min diagnos blev jag förkrossad och tänkte bara på allt gott jag inte längre kunde äta, letade efter sätt att möjliggöra detta och fann Lactrase. Världens bästa grej som underlättar både i vardagslivet och när man vill lyxa. Har aldrig provat LactraseGO, men den låtar ju nästan ännu bättre! Vilken grej det vore att vinna den nu inför sommarsemestern 🙂

  11. Vilda

    Men guuuud! Grym tävling! Jag är laktosintolerant, väldigt känslig! Måste verkligen tänka på allt jag äter. Jag har prövat dessa tabletter förrut och ÄLSKAR DEM VERKLIGEN! Har dock bara tre kvar.. Dem är ju verklien svindyra för att vara så liten ask :/ så att få en påfyllningen gratis skulle inte sitta fel!!

  12. Marie Nilsson

    Åå dess skulle jag vilja testa har testat kapslarna men de är inte så smidiga att ha med vid exempelvis middagar, uteserveringar eller när man bara är sugen på glass i sommar. Dessa skulle absolut spara plats i väskan och underlätta när den spontana stunden slår till.

  13. Gabbi

    Åh dessa tabletter har räddat mig så många gånger! Innan jag upptäckte laktastabletter var jag illa tvingad att tacka nej till den där krämiga cheesecaken på middagen hos vänner, pilla bort gräddsåsen på restaurangen och välja en tråkig isglass på stranden. Nu när sommaren och allt vad det innebär är på ingång skulle en ask Lactrase Go verkligen underlätta, då mina tidigare ”räddare-i-nöden” är på gång att ta helt slut. I sommar vill jag kunna njuta av krämiga kulglassar, många restaurangmåltider, grädden till blåbärspajen osvosv.. Det finns oändligt många tillfällen då dessa tabletter förgyller måltiden! 🙂

  14. Sara M

    Denna tävling är som gjord för mig känns det som!

    Jag lever extremt hälsosamt året runt av en enda anledning-för att jag älskar det! Något annat som jag också älskar är glass och under sommaren äter jag väldigt mycket glass av en enda anledning-för att jag älskar det! En balans som jag funnit-som jag också älskar!

    Förra året var jag i Italien för första gången och HERREGUD vilken glass! Det var (och är!) den absolut godaste glass jag någonsin smakat och jag åt i genomsnitt 5 kulor om dagen i nästan två veckor (kanske förklarar min enorma kärlek för glass?!) I år ska jag till Italien igen, och gissa om jag längtar?!

    Men. Laktosintoleransen. Den j*kla hemska laktosintoleransen som gör att jag får kramp och måste hålla mig i närheten av en toalett i typ 3 timmar. INTE kul. I och med att jag är så pass känslig (eller så äter jag för mycket glass hehe, om det finns något som heter ”för mycket glass”) så måste jag ta uppemot 5 lactrasetabletter varje gång jag äter glass, eller pizza eller pasta, eller något annat ”mjölkigt”. Förra året i Italien så hade jag med mig lactrasetabletter man sväljer med vatten eftersom de är billigare än lactraseGO. Och visst är jag tacksam över de tabletterna, för utan dem hade jag inte kunnat äta all underbar glass, pizza eller pasta! Men det var jobbigt att konka runt på både burken men speciellt vattenflaskan. Men det jobbigaste var nog att först beställa glassen och sedan när jag fått den klunka i mig typ 1 liter vatten för att kunna svälja 5 tabletter. Utöver detta har jag extremt svårt för att svälja tabletter och kan fortfarande (22 år gammal hehe) inte svälja alvedon utan måste krossa den. Oftast brukar jag öppna lactrasekapseln och strö ut innehållet över maten, men det är ganska svårt att göra det över glass och dessutom smakar pulvret bläää.

    Jag vill därför vinna lactraseGO till min Italienresa, så att jag kan njuta av GLASS, men också pizza och pasta, utan att behöva hälla i mig vatten och massa tabletter. Det hade varit SÅ smidigt att bara stoppa in tabletterna i munnen och snabbt tugga i mig dem för att sedan kunna hugga in på glassen och maten!

  15. Sandra

    Först vill jag bara säga tack till dig Emma! Du är en grym insperation. Följer dig på insta och läser din blogg ❤ tack för alla Bra recept som är vänliga för magen!

    dessa tabletter brukar jag ofta! De funkar jätte bra för mig och min ibs /laktos mage ❤ efter flera år av sjukdom (anorexi/ orthorexi/ och utbrändhet ) tog magen stryk…
    Men idag när jag kan njuta igen av godsaker som glass till jordgubbar, pannkakor, lite mjölk till gröten någon gång…. Vill inte magen vara med… Jag dricker även närings drycker som tyvärr innehåller laktos behöver jag dessa tabletter nästan dagligen och de är inte gratis… … Därför vore detta en dröm vinst för mig! Perfekt nu till sommaren ❤
    Stor kram

  16. Emelie

    En riktigt varm dag kom jag och mina kursare fram till att en glass ute på lunchen inte skulle vara fel. Till min besvikelse fanns enbart glassar med laktos i frysen. Men tack vare lactaraseGO vågade jag för första gången på över 10 år äta en helt vanlig glass och inte fick jag ett dugg ont i magen! Wow! Jag skulle så gärna vinna en burk lactraseGO då de verkligen underlättar i vardagen, gör att man känner sig fri och kan njuta av god mat utan att oroa sig för obehagliga konsekvenser!

stats