Emma Barremyr

Om att möta sig själv

Hej vänner ♥

Tisdagar innebär yogalektion för mig, något som jag alltid längtar till och ser fram emot! Jag har ända sedan augusti gått på tisdagsyogan och vid varje tillfälle händer det massa spännande saker inom mig. Oftast är det som om allt bara rinner av mina axlar när jag kommer in på Yogainstitutet, men ibland är det saker som gnager inom mig och som jag inte kan släppa.

Idag mötte jag mycket motstånd i mig själv, så är det vissa gånger. I alla övningar kände jag mig frustrerad, okoncentrerad och uttråkad. Jag ville helst bara ge upp och gå därifrån direkt vi började. När jag riktade uppmärksamheten inåt upplevde jag jobbiga känslor, och tankar dök upp som jag inte riktigt orkade ta itu med.

Men under 90 minuter hade jag inte så mycket annat till val än att möta mig själv och mina känslor för stunden. Jag var först inte säker på vad det var och jag kämpade hårt med att vara kvar i känslorna som kändes som en enda gröt. Vart kom de ifrån? Och så från ingenstans börjar min yogalärare att prata om förlåtelse. Att förlåta sig själv. Orden kom till mig, och jag kände direkt att det har var något jag behövde ta åt mig av. Allt klarnade – jag behövde förlåta mig själv idag. Det var inte enkelt, men svaret kom till mig och det fanns en mening med det.

Vet ni vad jag tror?

När det känns såhär jobbigt att möta sig själv, så är det just då som vi behöver det allra mest. Vi har en tendens att fly från saker som är jobbiga. Obehagliga tankar och känslor är så lätta att trycka undan, vilket lätt gör att vi glömmer bort oss själva. Förr eller senare kommer allt bubbla upp till ytan ändå. Om vi lyssnar och vågar möta det jobbiga så kommer svaren till oss, så enkelt är det.

Det jag mötte under yogan idag var helt enkelt något jag behövde möta, och när jag sedan kom ut i solen kände jag mig både gladare, lättare och lugnare inombords ♥

DSC_2223

 Bild: Caroline Dahlén

 

 ”Bara med hjärtat kan vi se ordentligt, det viktigaste är för ögat osynligt”

Dagens påminnelse till digVåga ta en paus från den yttre världen när det känns jobbigt. Blicka inåt i dig själv! Vad upplever du? Hur mår du? Vad behöver du just nu i denna stund?

PS. Jag går på medicinsk yoga som du kan läsa mer om här! DS.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emmi i Spanien - explorista.se

    Det blir verkligen sådär i yogan, känslor kommer upp till ytan. Efter en jobbig dag kan jag ha svårt att hitta den fysiska balansen i övningarna, då är det bara att gilla läget och vara lite svajjig den dagen. 🙂 Man får acceptera kroppen som den är, inte alltid på topp.

  2. Emma

    Jag jobbar mycket på detta just nu, när man har en massa prestationsångest över sig och stress runtomkring sig och bara känner sig trött och dålig på allt. Det är så viktigt att samla tankarna, stanna upp ett tag och fokusera på sig själv och inse sina talanger och brister utan att kämpa mot dem. Att lyssna på vad kroppen och tankarna vill och välkomna dem och förstå dem istället för att skjuta undan dem till senare…

  3. Mari

    Jag var expert på detta förut. För kanske lite mer än ett år sedan, men jag har lärt mig så otroligt mycket på den resa jag varit på sedan dess. Jag stannar upp! Jag lyssnar. För att överleva, så ja, då måste jag. Så viktigt!
    kramar fina du

    1. Emma

      Så fint att du ger det till dig själv Marie! Att du stannar upp, lyssnar och tar hand om dig själv <3

  4. ISA

    åh fina fina. Jag är expert på att fly från mig själv och mina känslor. ett tag tvingades jag till mindfullness – fy fan!! Men jag tror jag blir allt bättre på att vara med mig själv och jag jobbar också med att vara förlåtande och snäll mot mig själv. Du är så klok Emma och tack för att du delar med dig av dessa upplevelser och insikter som kan hjälpa oss andra med 🙂 kram!

    1. Emma

      Åh fina fina DU <3 Så glad över att du jobbar med att ge det till dig själv. Du förtjänar det och jag är glad över att få dela mina insikter! ta hand om dig vännen <3

stats