Emma Barremyr

Saffransgröt med dadelkräm

God morgon vänner ♥

Har ni haft en fin helg?

Äntligen har kylan kommit på besök igen och luciahelgen bjöd på ett helt otroligt vackert väder! Trots frånvaro av snö har världen varit gnistrande vit tack vare frosten och vinterkänslorna har gjort sig påminda. Jag älskar den bitande kylan som minusgraderna för med sig, lukten av vinter och känslan av när den kalla vinterluften möter den varma luften i mina lungor. FRISKT, aaaah!

I helgen har vi eldat massor i kaminen här hemma, ätit långa frukostar, sett på julkalendern och vinterstudion, tvättat mängder med maskiner, umgåtts med vänner, tränat och packat. Packningen är just nu ett enda kaos, men vi räknar med att få kontroll över det under veckan. Hehe!

Idag har jag vaknat med en pirrande känsla i magen! Jag börjar få resfeber på riktigt nu och är så himla pepp på resan! 5 dagar kvar, wiiiiieeee!

Nu tänkte jag att vi skulle prata lite om luciafrukosten vi käkade igår! Jag kokade nämligen saffransgröt och mixade ihop en alldeles ljuvlig dadelkräm som vi toppade gröten med. Aaaaaah! Det blev en oslagbar kombination och ni måste lova att ni testar den här gröten i jul?!

Förutom gröten stod även mjukt bröd, pepparkaksknäcke, ägg, kaffe, bär, ost och marmelad på frukostbordet ♥

IMG_0638

 

Det här är något av det mysigaste jag vet! Kaminen som sprakar, jag själv nedbäddad i soffan och en underbar frukost på bordet framför mig. Inga måsten, bara en morgon i lugn och ro med tid för njutning ♥

 

IMG_0635 IMG_0640

 

Gröten toppades som sagt med en alldeles ljuvlig dadelkräm! Just saffran och dadlar är en oslagbar kombination som båda påminner om julen. Därför passar det extra bra just nu! Perfekt julfrukost alltså!!!

 

DADELKRÄM: mixa ihop 6-8 urkärnade färska dadlar med 1 msk smält kokosolja, 1 msk vatten och 1 krm vaniljpulver.

 

IMG_0643 IMG_0644

 

Saffransgröt:

2 dl risgryn

4 dl vatten

6-8 dl mjölk

1 tsk salt

1 kanelstång

1 påse saffran

Koka upp vatten och risgryn och låt koka på svag värme i 10 minuter. Tillsätt sedan mjölk, salt, kanelstång och saffran och låt koka upp. Låt sedan koka på svag värme i 30-40 minuter. Rör om då och då!

 

IMG_0650 IMG_0652

 

Brödet rostade vi och åt med ägg och kaviar, mums!

Recept på det goda brödet hittar ni här!

 

Vad åt ni till luciafrukost?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anonym

    Hallå! Tänkte testa din dadelkräm imorgon till frukost tillsammans med risgrynsgröt! Vet du om det går lika bra att göra dadelkrämen kvällen innan och sedan förvara den i kylskåpet utan att den blir dålig? 🙂

  2. Madde

    Men gud va gott! Borde testas! Om du gillar saffran så kan jag rekommendera att du prövar Hanna Göranssons (Hurbrasomhelst-bloggen) saffransscones m. majsmjöl och quinoamjöl:) Har recptet på min blogg med!

stats