Emma Barremyr

Majsgröt

God morgon vänner ♥

 

Fredag har knackat på dörren och jag har som vanligt välkomnat den med mina öppna armar!

 

Även om jag är tokförtjust i min vardag och älskar att jobba så älskar jag även fredagskänslan – ni vet den där härligt pirriga och goa avslappnade känslan i kroppen?! Jag har den varje fredag och jag tror att det har med mitt gamla jobb som personlig assistent att göra. Helg eller vardag? Det spelade ingen roll, jag jobbade jämt och helgens ledighet fanns inte på samma sätt som nu. Därför njuter jag lite extra av den känslan nu för tiden. Oavsett om jag har världens roligaste jobb så är det viktigt att lägga bort prestationen och slappa lite ibland. Mycket handlar om att hela tiden leverera nytt material i mitt jobb, och under helgerna får jag tid att ladda depåerna med ny energi för att fortsätta leverera helt enkelt.

Idag ska jag till STC Kasernhöjden (mitt hemmagym där jag också jobbar som PT) och styrketräna lite under förmiddagen. Ett benpass står på träningsschemat! Sen ska jag köra PT-kunder under eftermiddagen innan jag tar helg. En riktigt härlig fredag som jag ser fram emot!

Jag har såklart laddat upp med en smarrig frukost som bestod av en stor tallrik gröt! Minns ni fullkornsmajsmjölet jag skrev om här? Just det majsmjölet kokades dagens frukostgröt på!

 

Mmmm, MAJSGRÖT med banan, keso, jordnötssmör, hallon, kokos och chiafrön!

 

IMG_9812IMG_9810

 

Ingredienser:

  • 1 dl majsmjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 ägg(vita)

Koka majsmjöl, mjölk, salt och vaniljpulver under omrörning i 5-7 minuter. Avluta med att knäcka i en äggvita (eller ett helt ägg, jag tycker dock att gröten tar smak av äggulan och utesluter därför den i gröt). Servera med massa god topping, t.ex. jordnötssmör, banan, hallon, kokos och chiafrön.

 

Ha en underbar fredag sötnosar ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gabriella

    Vilken god gröttallrik!! Jag fastnar så lätt i havregrynsgröt, det är ju så gott! Vad är det för skillnad i näringsvärde på fullkornsmajsmjöl mot vanligt? Ha en riktig toppenhelg! 🙂

    1. Emma

      Ja det är verkligen lätt att köra fast i samma, men kul att variera ibland 🙂 Det är mycket mer näring i fullkornsvarianten, och skillnaden ser ut såhär:

      Fullkornsmajsmjöl
      Fett: 3,8 g
      Kolhydrater: 64 g
      Kostfibrer: 9,7 g
      Protein: 8,7 g

      Vanligt majsmjöl
      Fett: 1,5 g
      Kolhydrater: 75 g
      Kostfibrer: 3 g
      Protein: 6 g

      Hoppas du haft en fin helg du med!

stats