Emma Barremyr

Ljuvliga majsscones

IMG_9804

 

God morgon mina solstrålar

 

Jag har hittat en ny favorit i den glutenfria världen!!!

Fullkornsmajsmjöl från Urtekram.

 

Majsmjölet är otroligt gott i både bakverk, gröt mm och jag är helt förälskad i det! Räkna med att se mer av det här framöver, för ni vet när jag snöar in, då SNÖAR jag in 😀 Hehehe….

Här hittar du fullkornsmajsmjöl till försäljning!

 

I helgen bakade jag scones med mitt nya majsmjöl och blev helt såld! Jag fick helt klart till de godaste glutenfria sconesen jag någonsin ätit. Smakrika, saftiga, fluffiga och alldeles ljuvliga små scones pimpade med lite morot och äpple för att få till den där söta och saftiga smaken. Enkla att slänga ihop och fulla med näring! Din kropp kommer att älska dem!

Rekommenderar dig att unna dig dessa godingar till helgen 

Vi avnjöt dem tillsammans med chévre/ brieost och favoritmarmeladerna, kaffe, juice från Brämhults och kokt ägg! En riktigt fin och bra söndagsfrulle!

 

IMG_9795 IMG_9792 IMG_9793 IMG_9796 IMG_9797

 

Ingredienser:

2 dl havregryn

2 dl fullkornsmajsmjöl

1 krm vaniljpulver

1 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

1 tsk fiberhusk

2 msk kokosolja

1 dl mjölk

2 ägg

1 liten riven morot

1/2 rivet äpple

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan i smält kokosolja, morot, äpple, ägg och havremjölk. Klicka ut fyra till sex kakor på en plåt och grädda sedan i 15-25 minuter. Låt svalna lite innan servering.

Servera med god ost och marmelad!

 

IMG_9799 IMG_9800

 

Klicka här för recept på min hemgjorda sockerfria mangonsylt!

Den är riktigt smarrig till scones!

 

Inlägget sponsras av Piggabutiken.se

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Joanna

    Tänkte handla hem ingredienser till receptet men för mig syns det bara ”dl havregryn” och inte hur många… så hur mycket behöver jag? 🙂

  2. Sandra

    Tack för receptet ! Dom blev kanon ! Bästa scones jag testat hittills ! Luftiga o mjuka liksom, annars tycker jag scones brukar bli så väldigt kompakta.
    Bytade dock ut vaniljpulvret till ingefära, o tog bara äpple för jag hade ingen morot hemma 😛

  3. marie

    Oj vad smaskiga de verkar vara! Precis det mjölet har jag också köpt, hade det till lite av varje och kokade ofta gröt på det i lite olika varianter, himla gott det också =)

    Kram!

stats