Emma Barremyr

Torskfilé med äggsås och potatis

IMG_9319

 

Hej vänner ♥

Torsk med äggsås är ytterligare en middagsvariant som jag åt otroligt mycket av som barn. Det var en sån där rätt som min mamma kunde få ett extremt sug efter när det närmade sig middagsdags och som hon då spontant ställde sig och lagade. Och vi älskade det allihop!

Nu var det länge sen jag åt torsk med äggsås. Men jag har varit lite nostalgisk de senaste veckorna och lagat både köttbullar och stuvade makaroner samt strömmingsflundra med mos, även det två rätter som påminner mig om barndomen, så jag tyckte det var dags för torsk och äggsås också. Jag har knappt ätit dessa rätter sedan jag flyttade hemifrån för fem år sedan! Varför? Tja, jag vet inte? Jag antar att jag velat testa på lite nytt eller bara glömt av dessa gamla godingar helt enkelt.

Jag gillar verkligen svensk husmanskost, men då ska den vara hemgjord och riktigt lagad från grunden med bra och ”rena” ekologiska råvaror! Jag lägger fokus på långsamma kolhydrater, en bra proteinkälla, en nyttig fettfälla och såklart massa härliga grönsaker till maten!

Torsk med äggsås och kokt potatis uppfyller alla kriterier ovan och därför påstår jag att tallriken nedan är en riktig hälsotallrik!

 

IMG_9318

 

Vill du också laga torsk med äggsås? Här kommer receptet till dig!

 

Ingredienser (4 personer):

  • 4 bitar ryggfilé av torsk (tinad)
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 2 msk mjöl (jag använder detta glutenfria)
  • 4 dl mjölk
  • salt och peppar
  • 12 medelstora potatisar potatis

Koka äggen i 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i satta vatten (ett tips för att korta ner koktiden är att dela potatisen i mindre bitar). Salta och peppra på fisken, lägg ner den i en smord ugnssäker form och kör in i ugnen i 10-12 minuter tills den är genomstekt. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Häll i mjölken och låt koka upp under omrörning tills såsen tjocknar. Skala och hacka äggen i småbitar och häll ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. 

Servera fisken med potatis och äggsås!

 

IMG_9316

 

Njut och ha en trevlig middag ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cassandra

    Det där var min favvo-mat när jag var liten! Jag minns att jag älskade såsen så mycket att jag efter att ha ätit upp kunde gå och hämta bara sås, för att sedan äta upp med en sked. Dock hade vi alltid persilja i såsen också! Riktigt mumsig mat! 😀

    1. Emma

      Haha, precis så kunde jag också göra! Älskade såsen och gör så än idag 🙂 Spännande med persilja i, det borde jag testa 🙂

stats