Emma Barremyr

Banan- och jordnötsglass med en touch av vanilj

Hej vänner ♥

Glass hör sommaren till och att göra egen glass är både enkelt och otroligt gott! 

Jag gillar att använda frysta bananer som bas, som bidrar med sötma och ger en härlig glassig konsistens. Resultatet blir en näringsrik glass som är god för både kropp och själ, och som passar lika bra till fika som till efterrätt, mellanmål, frukost eller kvällsmål 😀

Igår till kvällsmyset mixade jag ihop en bananglass som smaksattes med jordnötssmör och vanilj! Denna underbara härlighet toppades sedan med färska jordgubbar och riven kokos.

Vilken dröm! 

 

IMG_7644

 

Ingredienser:

  • 2 nävar frysta bananslantar
  • 1 färsk dadel
  • 1 msk jordnötssmör
  • 1 nypa vaniljpulver
  • 1 näve jordgubbar
  • 1 nypa kokosflingor

Kör banan, dadel, jordnötssmör och vaniljpulver i mixern tills det blir en krämig glass. Häll upp i en portionsform och toppa med hackade jordgubbar och riven kokos.

Ät och njut!

 

IMG_7643

 

Fler glasstips?

Klicka här för recept på banan- och laktritsglass med chokladbollsdeg!

Klicka här för triss i glass!

Klicka här för recept på glass med banan, mango och avokado!

 

Har du något gott glasstips att dela med dig av?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats