Emma Barremyr

Prata med dig själv

God morgon vänner ♥

Det är fredag, tjooohooo 🙂

Oavsett om det är en skitdag eller en helt fantastisk dag behöver du stanna upp och fundera på vart du vill välja att lägga ditt fokus idag. Vad behöver du mer i ditt liv just nu?

Ni är många som hör av er och undrar hur ni ska göra för att sluta jämföra er med andra och jag skulle vilja uppmana er att prata mer er själva! Ni MÅSTE utgå från ert liv och ert mående. Är du t.ex. sjuk är inte träning det bästa för dig och din kropp just då (VILA är då det bästa, och det är helt okej), har du tre barn och ett heltidsjobb kanske du inte kan sätta kraven för högt när det kommer till träning och att få till kosten ”perfekt” varje dag, har du en sluttenta till veckan kanske du behöver lägga lite extra fokus på sömn under helgen för att samla energi o.s.v…

Över lag så upplever jag i mitt jobb att människor har så otroligt höga krav på sig själva att de nästan glömmer bort vad som är viktigt här i livet – att ta hand om sig själv och att njuta av livet! Att jämföra sig med andra är bara en enda stor jäkla stress som jag tycker ni ska sluta med NU! Era kroppar är fantastiska och ni är otroligt vackra människor allihop!

DU ska ju ta hand om DIG själv, och hur du gör det finns det inget rätt eller fel facit på. Du är ditt eget facit och om du inte pratar med dig själv så får du inga svar! Därför uppmanar jag dig att prata mer dig själv!

 

Ställ dig framför spegeln och ställ dig frågorna:

”Hur mår du idag?”

”Vad behöver du idag för att du ska ge dig själv de bästa förutsättningarna för att må bra?”

”Vad är du tacksam för ju nu?”

 

Avsluta med att ge dig själv ett stort leende och säg tre bra saker om dig själv som du är stolt över!

 

DSC_2169

Foto: Caroline Dahlén

 

Tack för alla fina kommentarer ni skrivit i veckan! Ni anar inte hur roligt det är att läsa det ni skriver och hela jag bubblar av lycka över att få driva den här bloggen!

TACK!!!

 

Avslutningsvis vill jag ge er alla er stor bamsekram och önska er en fin fredag!

 

/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. maria

    Då jag är ganska dålig på verbalt tal tänkte jag anta din utmaning här istället, via skrift. Så…
    ”Hur mådde du idag Louise?”
    ”ganska bra till en början för jag hade lite planer för nationalfirandet, men som oftast vaknade jag med dolda skamkänslor för att jag kvällen innan stressätit i samband med tentaplugg och somnade inte förrän sent som vanligt. Jag är trött (lämpligt ordval) på att inte få tillräckligt med sömn men det är så svårt att ändra rutinen när jag vaknar sent och känna att jag måste utnyttja timmarna på kvällen för att kompensera. Sedan blev jag plötsligt rätt så ledsen på kvällen och grät lite över bristen på kärlek och ett tillfedställande socialt liv.”
    ” vad behöver du imorgon för att du ska må bra?”
    ” en bra självkänsla på morgonen, en tur i naturen, ett flow och fokus i tentaskrivandet samt lite peptalk (helst från mig själv)”
    ”Vd är du tacksam för?”
    *tänker i 30 sekunder*
    ” Klyschor som tak över huvudet, av att leva i Sverige, att jag hela tiden försöker kämpa emot mina och andras fördomar.”

    jag är stolt över min nyliga lärdom att även negativa erfarenheter fortfarande är en positiv utveckling, det betyder att jag lever och inte flyter omkring. jag är stolt över mitt beslut att fatta egna beslut i mitt liv. jag är stolt över att jag fortsätter kampen med att leva trots mina upplevda svårigheter och mitt självförakt (samt min stundtaliga offersyn på mig själv).

  2. Kristina

    Hej,
    Jämför du dig med andra? I prestation, utseende, kropp mm?
    Tycker du verkar ha väldigt höga krav på dig själv.

    1. Emma

      På vilket sätt tycker du jag verkar ha höga krav på mig själv? Jag jämförde mig mycket med andra när jag var yngre, speciellt när jag hade ätstörningar, men har landat och trivs väldigt bra med mig själv nu för tiden. Bryr mig inte så mycket om utseendet längre, utan är mest glad att jag har en frisk och stark kropp och njuter av att leva det livet jag drömt om. Allt är verkligen möjligt 🙂

stats