Emma Barremyr

Ett kärt återseende med avokadon

God morgon ♥

Igår hade jag ett kärt återseende med avokadon till frukost!

Och vilken dröm att ÄNTLIGEN få äta riskakor med avokado och ost igen hörrni! Det är en av mina stora favoriter och något jag saknat himla mycket under elimineringsfasen!

Avokado är ju ett livsmedel med hög FODMAP, vilket innebär att det är ett rött livsmedel som ska uteslutas helt under elimineringsfasen. De senaste veckorna har jag lagt till orangea, begränsade livsmedel (som ofta kan intas i begränsad mängd utan symtom), vilket har funkat bra. Den här veckan har jag börjat testa lite olika röda livsmedel. Både mango och sötpotatis funkade fint häromdagen, men avokadon var nog tyvärr ingen höjdare för mig. Avokado innehåller ju sorbitol som är en sockeralkohol, och efter att ha gått igenom FODMAP-behandlingen har jag insett att sockeralkoholer är det jag är mest känslig mot och nästan alltid får symtom av.

Det är tråkigt såklart, men det innebär ju inte att jag aldrig mer kan äta avokado, men jag VET att jag kan bli dålig av det och då kan jag göra ett val – vill jag äta det eller inte? Det känns skönt att veta 🙂

Jag njöt verkligen av frukosten igår! Till de goda krispiga riskakorna mixade jag även ihop en ägglatte! Det var väldigt länge sen jag drack det, så med andra ord blev det två kära återseenden 🙂

Recept på ägglatte hittar du här!

 

IMG_7329 IMG_7332

 

 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jessica

    Hej Emma!
    Jag är lite nyfiken på vilka symptom du haft när du valt att äta foodmap. Vad menas med elimineringsfasen?
    Har du redan skrivit ett inlägg om foodmap mer ingående eller kan du skriva ett?

stats